8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scaunul unei biserici din Poiana Sibiului, închiriat la preț de apartament

Știri din Județ

Scaunul bisericii din centrul localității Poiana Sibiului, Vadu, s-a închiriat în urmă cu câteva zile, pentru o sumă exorbitantă, echivalentă unui apartament cu două sau trei camere, în municipiul Sibiu.

Nu este absolut nici un secret faptul că, astfel de practici sunt des întâlnite și în alte biserici de pe teritoriul României. De mult timp, scaunele de lângă altar sunt licitate pe bani mulți, fiind foarte greu de obținut. Totuși, în cazul acesta, prețul este exagerat de mare. Conform surselor Sibiu Independent, scaunul s-a închiriat pentru suma de 320.000 de lei, adică aproximativ 64.700 de euro. Aceleași surse au declarat în exclusivitate pentru Sibiu Independent, faptul că fericitul proprietar, ce a realizat tranzacția chiar în ziua de Bobotează, se numește Vonica Costel, proprietarul unei ferme de oi.

De biserica din centrul comunei Poiana Sibiului aparțin peste 1300 de enoriași. Stranele sunt însă puțin peste 200, abia atunci când un titular moarte, locul rămas liber este scos la licitație. Pentru că biserica nu are nici o formă fiscală, banii din licitație sunt înregistrați ca fiind donație.

O situație asemănătoare, tot la Poiana Sibiului, a fost în anul 2014, atunci când o strană s-a licitat cu 200.000 de lei.

Contactat de reporterii Sibiu Independent, preotul din localitate nu a dorit să comenteze situația prezentată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș