Salvamontiștii sibieni, felicitați de Departamentul pentru Situații de Urgență

Știri din Județ

În cursul zilei de astăzi, un val de felicitări, din partea mai multor instituții ale statului, s-a revărsat asupra să-l salvamontiștilor sibieni.

Aceștia au dus la bun sfârșit o misiune de salvare extrem de dificilă. O turistă a fost surprinsă de o avalanșă în Munții Făgăraș, suferind traumatisme la membrele inferioare. Operațiunea de căutare și salvare a durat mai bine de 17 ore, participând 12 salvamontiști.

Redăm mai jos mesajul dr felicitare din partea Departamentului pentru Situații de Urgență București.

“Dragi colegi salvatori, vă mulțumim!❤️🏔

Misiunea dificilă de salvare a două persoane surprinse de avalanșă seara trecută, s-a încheiat cu bine! Colegii salvamontiști sau prietenii noștri de pe cărările munților, așa cum deseori îi amintim, au demonstrat încă o dată că pasiunea și profesionalismul sunt principalele arme folosite în scopul nobil de a salva vieți. Perfecționarea continuă a personalului reprezintă o prioritate, iar această misiune care s-a încheiat cu succes certifică experiența și profesionalismul arătat de-a lungul timpului de structurile de intervenție implicate, salvatori care fac parte dintr-un sistem integrat de urgență competitiv în raport cu celelalte servicii internaționale. Din echipa de prim răspuns au făcut parte 7 salvamontiști, urmați de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori, tot din cadrul Salvamont Sibiu. Din cadrul echipei a făcut parte și un medic primar ATI – UPU-SMURD Sibiu, care este și salvamontist, dr. Bogdan Csillag.

***

Reamintim faptul că seara trecută, în urma unei avalanșe produse în zona Vf Negoiu, 2 persoane au fost accidentate. Salvamontistii au ajuns cu bine la cei doi, au acordat primul ajutor medical celor două victime. Una dintre persoane prezenta traumatism la nivelul membrelor inferioare, astfel, salvatorii montani au pregatit-o pentru transportul cu targa, respectiv imobilizarea membrelor afectate, protecție termică adecvată și administrare de analgezice. Salvatorii montani au ajuns dimineață la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu. Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite să preia turiștii accidentați. Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană este în acest moment evaluată medical.” au transmis reprezentanții DSU BUCUREȘTI

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri