spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO INCREDIBIL: Un șofer inconștient a pus siguranța rutieră în PERICOL

Știri din Județ

O situație INCREDIBILĂ a fost filmată în traficul sibian, în această seară, chiar în sensul giratoriu de la intrarea în comuna Șelimbăr, din apropierea Shopping City Sibiu.

Un șofer ce conducea o mașină de teren, a uimit participanții la trafic! Acesta tracta o remorcă pe care era încărcată o autoutilitară de 3.5 tone, depășind astfel și greutatea maximă admisă din talon cât și gabaritul ansamblului. Chiar în urmă cu două zile, o remorcă încarcată cu un autoturism a intrat în balans pe autostrada A1 și s-a răsturnat. Astfel, orice remorcare trebuie să fie realizată după normele legale, dar și respectând toate reglementările de siguranță.

Contactați de reporterii Sibiu Independent, mai mulți proprietari de firme de tractări din Sibiu „și-au pus mâinile în cap” la vederea imaginilor video. Aceștia au declarat faptul că astfel de practici sunt total ilegale și pun serios în pericol, siguranța rutieră. În orice moment, la o rafală mai puternică de vânt, diverse denivelări sau realizarea unor depășiri, marfa tractată se poate destabiliza, producându-se o nenorocire. De asemenea, remorca pe care era încărcată autoutilitara, nu este potrivită, din construcție, pentru transportul unor astfel de autoturisme.

Conform unui specialist în tractări auto, transportul unei astfel de autoutilitare se poate realiza doar în următoarele condiții: permis de conducere categoria E, masina care trage să dețină un cui remorcabil pentru 3500 kg, licență de transport și chingi special concepute să suporte o asemenea sarcină.

Ultima dată, șoferul ce tracta autoutilitara a fost văzut în trafic, pe raza localității Proieni din județul Vâlcea.

Am adresat o întrebare despre acest caz polițiștilor sibieni și vom actualiza știre cu răspunsul lor oficial.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș