5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Alex Gheorghiu: USR Cisnădie contestă la Prefectură taxa de salubritate (CP)

Știri din Județ

Filiala locală USR Cisnădie transmite următorul comunicat de presă:



Majorarea la Cisnădie a taxei speciale de salubritate, la 28 lei de persoană pe lună pentru anul 2022, nu respectă Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor în Județul Sibiu, adoptat la nivelul județului de Consiliul Județean Sibiu, unde este specificat că o valoare maximală a facturii de salubrizare suportată de o persoană (inclusiv TVA) este de 18.3 lei pe lună.

Totodată, locuitorii orașului Cisnădie nu beneficiază de aplicarea instrumentului economic “Plătește pentru cât arunci”. Acest fapt nu stimulează reciclarea și în consecință duce la creșterea continuă a tarifelor.

Pentru o gospodărie în care trăiesc 3 persoane se plătește o taxă de 60 lei pe lună pentru două ridicări ale pubelei negre și două ridicări ale pubelei maro, în timp ce pentru o gospodărie unde locuiesc 4 persoane, pentru același număr de ridicări, taxa este de 64 lei pe lună. Aceste tarife au fost stabilite doar în funcție de numărul de persoane și nu pe baza principiului „Plătește pentru cât arunci“, a declarat Alex Gheorghiu, consilier local Cisnădie.

Tariful pentru o persoană care locuiește singură într-o gospodărie este de 28 lei pe lună, în timp ce tariful pentru o persoană care locuiește într-o gospodărie cu 6 persoane este de 12 lei pe lună. Considerăm că în acest caz se aplică un tratament diferenţiat utilizatorilor, fără a avea la bază o justificare reală și legală.

În acest sens Filiala USR Cisnădie a sesizat Instituția Prefectului și facem apel și pe această cale pentru luarea măsurilor necesare pentru a asigura aplicarea și respectarea legii de către autoritățile administrative publice locale ale orașului Cisnădie.”, a mai precizat Alex Gheorghiu.

Consilierii locali USR Cisnădie au votat împotriva instituirii noii taxe de salubritate.


Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș