spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Şeful de post din Poiana Sibiului a fost ţinut în Poliţie deşi avea dosar penal

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDEPENDENT a încercat să afle cum a fost posibil ca şeful de post din Poiana Sibiului să aibă dosar penal din iunie 2021, dar totuşi să continue să lucreze la IPJ Sibiu. Cei de la Poliţie ne-au comunicat că acesta a fost mutat la Serviciul Logistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, după ce procurorii l-au săltat în iunie 2021. Procurorii îl acuzau pe poliţist de tortură, şantaj, complicitate la furt şi luare de mită, iar şeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea a decis să îl ţină în cadrul IPJ Sibiu până la soluţionarea dosarului. Deşi am cerut detalii asupra motivaţiei acestei decizii din 2021, nu am primit un răspuns clar, nici măcar data când a fost mutat la Serviciul Logistic. Legea care reglementează statutul poliţistului precizează că în astfel de situaţii, poliţistul este pus la dispoziţie şi este decizia şefului IPJ ce atribuţii îi oferă pe perioada cercetării penale. Se pare că desemnarea poliţistului acuzat de asemenea fapte la Serviciul Logistic a fost soluţia găsită.

Totuşi, la cel de-al doilea dosar întocmit de procurorii sibieni, tot aceluiaşi poliţist, luna aceasta, şeful IPJ Sibiu, Ivancea a dispus suspendarea de drept din funcţie a poliţistului şi demararea cercetării preliminare. Totul în baza Legii nr 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului, conform informării primite de la IPJ Sibiu. Poliţiştul de la Poiana este acuzat acum de multiple fapte de trafic de influenţă, evident în interiorul IPJ Sibiu, unde încă lucra. Momentan, până în 10 februarie, poliţistul este în arest la domiciliu. El a petrecut doar o noapte în arestul Poliţiei.

Procurorii sibieni au declarat pentru SIBIU INDEPENDENT că se ia în calcul „eventuala reunire” a celor două dosare penale deschise pe numele şefului de post din Poiana Sibiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor