9.1 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

Sibiu BikeCity a ajuns la Sibiu!

Știri din Județ

Dacă ați văzut deja instalate în oraș stații de service pentru biciclete, dotate cu pompe de aer și ustensile pentru reparații, să știți că acesta este doar începutul pentru ceea ce vom numi în continuare mobilitatea pe două roți la Sibiu.
Da, este adevărat: Sibiul este primul oraș din România care implementează sistemul PBSC Urban Solutions, unul dintre liderii globali în soluții de bike sharing și micromobilitate urbană!

Stațiile automate de închiriere au sosit deja și în acest moment se asamblează în depozit, pentru a putea fi amplasate în oraș.

img   scaled
sibiubikecity
sibiubikecity
sibiubikecity
sibiubikecity
sibiubikecity
sibiubikecity
SibiuBikeCity


Ce vom avea așadar, din primăvară, la Sibiu?
Un sistem de mobilitate velo care va purta numele Sibiu BikeCity și care va pune la dispoziția comunității 540 de biciclete și 12 triciclete inteligente. Patru dintre triciclete sunt acționate manual și au fost configurate astfel pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități motorii. Celelalte opt sunt destinate seniorilor, asigurând acestora o poziție confortabilă, atunci când pedalează.

De unde vom putea închiria bicicletele?
Din 44 de locații, care acoperă tot orașul.
Furnizarea, montarea și instalarea acestora este asigurată de Sustainable Urban Mobility Solutions S.R.L.

Ce aducem în plus?
10 puncte de reparații, destinate oricărui tip de bicicletă, dotate cu truse de scule și pompe de aer, pentru reparații de urgență. Toate aceste stații de service provin de la un producător dintr-o țară cu mai multe biciclete decât numărul de locuitori: Olanda.
Informații despre acest furnizor, găsiți aici: www.lo-minck.nl
Tot în plus vor fi și cele 21 de rastele pentru biciclete, a câte 10 locuri fiecare, care se vor adăuga stațiilor de închiriere, pentru bicicliștii care doresc să lase în zone securizate bicicletele personale.

Și ce mai aducem nou în peisajul urban?
O autoutilitară Piaggio cu o remorcă customizată pentru transportul bicicletelor, ea însăși un element spectaculos în trafic!

De ce există un decalaj între montarea sistemelor și lansarea efectivă a serviciului?
Este necesar să avem mai întâi sistemele amplasate fizic în locații pentru a putea configura și testa apoi componenta software.
Și da, pentru lansarea efectivă ne-am dori o zi cu soare!

Cum va funcționa sistemul?
Va fi suficientă descărcarea unei aplicații mobile sau conectarea pe site-ul dedicat ori la terminalul din stații, pentru ca persoanele cu vârsta de peste 14 ani să poată închiria bicicletele în regim self-service la Sibiu.

Din ce este format un sistem automat de închiriere?
Sistemul este format din stații de închiriere care vor funcționa în regim self-service și care vor include dock-uri, terminale alimentate cu panouri solare, biciclete și triciclete inteligente, monitorizate GPS. Acestora li se adaugă sistemul informatic.

Care este valoarea totală a proiectului?
13,42 milioane lei, din care 12,49 milioane lei fonduri europene nerambursabile.

Ce spune primarul Sibiului:
”Ne-am angajat să dezvoltăm mobilitatea alternativă la Sibiu și facem tot ceea ce depinde de noi, ca autorități, pentru a asigura un mediu sănătos și o dinamică urbană adaptată provocărilor generate de schimbările climatice. Pe lângă transportul public ecologic vom avea de anul acesta și un sistem de bike sharing performant, care întărește promisiunea unui Sibiu smart.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

Care va fi culoarea brandului Sibiu BikeCity?
Verdele, pentru că atât bicicletele, cât și stațiile, vor fi personalizate în această culoare.

Cine este PBSC Urban Solutions?
O companie din Quebec, Canada, activă din 2008 pe piața de bike sharing. Sistemele lor asigură mobilitatea velo în orașe din întreaga lume, din Barcelona sau Monaco până în New York, Rio de Janerio sau Abu Dhabi.
Mai multe informații despre PBSC Urban Solutions, aici: www.pbsc.com

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary