17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sibiul se vaccinează!

Știri din Județ

În 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia COVID-19. Din acea zi un virus nemilos a modificat drumuri, a presărat suferință și, cel mai important, din păcate, a luat vieți. Acesta a fost și motivul pentru care reprezentanții Asociației „Renașterea Presei Sibiene” (ARPS) au demarat în perioada octombrie 2021- ianuarie 2022 prima etapă din Campania „Sibiul se vaccinează” În cadrul acestei campanii, adresate tuturor locuitorilor județului Sibiu, au fost realizate mai multe materiale de informare scrise și video, care au fost promovate prin intermediul presei sibiene și a rețelelor de socializare.


Au fost tipărite peste 10.000 de broșuri și materiale informative pe care le-am distribuit în peste 30 de localități din județul Sibiu, vizând în mod egal atât angajații instituțiilor, cât și cetățenii. În cele patru luni în care s-a desfășurat campania „Sibiul se vaccinează”, locuitorii județului Sibiu, atât cei din mediul rural, cât și cei din mediul urban, au ascultat sfaturile medicilor din județ implicați în procesul de vaccinare împotriva COVID-19, prin intermediul materialor jurnaliste pe care le-am postat pe pagina de Facebook SSV, pagină dedicată acestei campanii de informare și conștientizare a importanței vaccinării.

Vă redăm mai jos o parte dintre mesajele doctorilor:


Trăim în România, o țară europeană, o țară educată, care privește spre Europa. Dacă aveți încă părinți, vă rog să îi vaccinați! Dacă vreți pentru copiii voștri să aibă ambii părinți, vaccinați-vă! Doar prin vaccin vom putea depăși momentele grave prin care trecem.”, a fost mesajul Victoriei Bîrluțiu, medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cu privire la vaccinarea antiCovid-19.

Victoria Bîrluțiu este un om care s-a aflat încă de la începutul pandemiei în lupta cu acest virus, un om care a văzut pe „viu” ceea ce înseamnă această boală și efectele ei grave, un medic care luptă zi de zi să salveze vieți.


Din prima zi a acestei pandemii m-am aflat alături de colegii mei în prima linie a luptei împotriva infecției cu virusul Covid-19. Luni de zile am trăit cu spaima că ne vom îmbolnăvii și vom transmite boala familiilor noastre. Luni de zile am trăit izolați de familiile noastre, în speranța că îi vom putea proteja. Apariția vaccinului antiCovid ne-a adus speranța că putem învinge această maladie cumplită. M-am vaccinat, fără nici o urmă de îndoială în prima zi când acest lucru a fost posibil, și mi-am vaccinat întreaga familie cât mai rapid, cu speranța că doar așa putem să ne recâștigăm dreptul la o viață normală. Din păcate, mulți conaționali nu cred în existența bolii sau în eficiența vaccinului. Pe toți aceștia îi invit în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor din toată țara să vadă cum zeci de pacienți, conectați la o sursă de oxigen se roagă lui Dumnezeu să le mai acorde o șansă de a supraviețui. Din păcate pentru prea mulți dintre ei, nevaccinați majoritatea, nu va mai exista speranța zilei de mâine. VACCINATI-VĂ pentru sănătatea voastră și a familiilor voastre! VACCINAȚI-VĂ pentru a avea șansa să ne recâștigăm libertatea și dreptul la o viață normal! Doar prin vaccinare și responsabilitate colectivă putea avea speranța că ne vom întoarce la normalitatea vieții.”, a fost și îndemnul lui Constantin Roșca, medic primar Medicină de Urgență, șeful secție UPU SMURD al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.


Medicii ne recomandă să ne vaccinăm, deoarece vaccinul face diferența între o formă ușoară și o formă severă a bolii. Astfel, având o formă ușoară ne putem trata acasă, însă într-o formă severă, evoluția bolii este imprevizibilă și putem ajunge într-o secție de spital sau pe un pat ATI, unde recuperarea este de lungă durată.”, a transmis Alina Graur, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.


Vaccinul face diferența și este singura soluție pentru a putea trece peste această boală. Presiunea pe spitale, în primul rând pe SCJU Sibiu, dar și pe spitalele suport este uriașă. Dacă nu vreți să veniți ca și pacienți la noi, atunci vaccinați-vă!”, consideră și Daniel Chelcea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.


Campania „Sibiul se vaccinează”, organizată de Asociația „Renașterea Presei Sibiene” (ARPS), a venit în sprijinul autorităților, având ca scop informarea corectă a populației cu privire la șansa de a reveni la o viață normală. O viață în care holurile unităților de învățământ „prind viață” odată cu cu revenirea elevilor la școală, iar participarea la o piesă de teatru sau ieșirea seară la un film cu prietenii se realizeze cu chipul luminat de zâmbet, neascuns sub o mască chirurgicală și cu teama de a ne infecta fie noi, fie cei dragi nouă cu acest virus invizibil, dar „ucigaș”.

Ne propunem prin intermediul campaniei „Sibiul se vaccinează” să continuăm și în 2022 acest demers pentru a oferi cetățenilor toate informațiile necesare pentru a putea înțelege că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție prin care poate fi evitată suprasolicitarea secțiilor ATI din spitalele sibiene. Vaccinarea este un instrument important pentru a stopa răspândirea pandemiei, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri