spot_img
14.3 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

USR PLUS propune completarea modernizării cu două sensuri giratorii și trei perechi de stații de transport public în comun, în Cartierul Arhitecților (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană USR PLUS Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Consilierii Județeni USR propun completarea modernizării DJ 106C pe segmentul Cartierul Arhitecților cu două sensuri giratorii și trei perechi de stații de transport public în comun, prin depunerea unui amendament la bugetul Consiliului Județean Sibiu.



Configurația actuală a drumului județean cauzează probleme semnificative, majoritatea locuitorilor fiind nevoiți să străbată distanțe considerabile în plus, de ordinul kilometrilor, din cauza faptului că nu se poate efectua viraj la stânga decât la cele 3 sensuri giratorii. Dacă ar fi permisă virarea, accidentele și aglomerările în trafic s-ar înmulți, pe ambele sensuri, considerând cele aproape 50 de străzi care compun arealul.


Densitatea mare de populație în zonă și lipsa sensurilor giratorii acolo unde ar fi necesare (în zonele de blocuri ale cartierului), impactul distanțelor suplimentare parcurse asupra navetei zilnice a oamenilor sunt factori de analizat pentru soluții adecvate de trafic.
Alt efect negativ se răsfrânge asupra micilor afaceri de cartier, prin dificultatea de acces către ele.. Deoarece au fost realizate doar două perechi de stații de transport public în comun pe o distanță de 3 km, contrar recomandărilor Studiului de Trafic care specifică distanțe mult mai mici între stații, peste 50% din populația cartierului (estimat la minim 6000 de cetățeni) nu va avea acces la transportul public în comun prin ADI Transport Metropolitan Sibiu.

Prin amendamentul propus astăzi am reluat poziția colegilor noștri din Cisnădie, care au semnalat încă din luna august necesitatea de îmbunătățire a proiectului și problemele care apar în teren. Pentru ca această investiție a CJ Sibiu să aibă și efectele dorite de locuitori, mai sunt necesare sensuri giratorii și stații de autobuz. Aceasta a fost solicitarea noastră, prin unul din cele cinci amendamente trimise astăzi către CJ”, a declarat liderul consilierilor judeteni USR, Adrian Echert.

Sursa foto: Dan Claudiu Buzdugan





Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului