29.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 iulie, 2024

Hoghilag: Cea mai modernă școală din țară, gândită și construită de primarul PSD Nicolae Lazăr (CP)

Știri din Județ

Biroul de Presă al PSD Sibiu transmite următorul comunicat de presă:

Prima școală inteligentă construită într-o comunitate vulnerabilă din România va fi inaugurată la sfârșitul lunii martie, în satul Valchid din comuna Hoghilag.  

Publicitate

Vechea clădire a școlii, construită în urmă cu 130 de ani, a fost transformată într-un edificiu ultramodern, dotat cu echipamente de ultimă generație: table inteligente în fiecare clasă, laptop-uri pentru fiecare elev și profesor, sisteme de control al iluminatului inteligent și al temperaturii, sistem de sonorizare, senzori de prezență, senzori care măsoară emisiile de dioxid de carbon, senzori de incendiu,  senzori de inundații, sisteme de supraveghere și mobilier școlar ergonomic.

Prin mansardare și construirea unui nou corp de clădire, suprafața totală a școlii a fost extinsă la 656 de metri pătrați.  Nu doar imobilul a fost cuprins în proiectul de modernizare, ci și curtea școlii, care va deveni o oază de joacă și recreere pentru copii.

Totul a fost posibil datorită primarului PSD al comunei Hoghilag, Nicolae Lazăr, care a reușit să obțină fonduri pentru acest proiect ambițios. Investiția s-a ridicat la 800.000 de euro, bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), Programul Operațional Capital Uman (POCU), Bugetul Local și de la SNGN Romgaz SA. 

“Am construit această școală inteligentă și foarte prietenoasă cu copiii și profesorii în satul Valchid pentru că aici avem o comunitate vulnerabilă, a cărei unică șansă de dezvoltare este educația. Consider că este datoria autorităților locale să faciliteze accesul la educație pentru toți copiii, iar pentru cei din Valchid este importantă motivația. Vrem ca elevii să vină la școală cu plăcere și să-și dorească să învețe. Educația e singura lor șansă de a reuși în viață”, explică primarul social-democrat Nicolae Lazăr.

Planurile primarului PSD pentru susținerea elevilor din Valchid nu se opresc aici. Are două proiecte pentru after school, unul împreună cu Asociația Fortunatis, iar celălalt derulat de Primăria Hoghilag, cu finanțare din fonduri norvegiene, prin Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

Primarii PSD pun OAMENII ÎNAINTE DE TOATE!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie

Cosmin Vâtcă este antrenor la ACS Mediaș