6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Cătălin Stanciu, consilier local PSD: „Am votat astăzi un buget local bine structurat și echilibrat” (CP)

Știri din Județ

Consilierul local PSD, Cătălin Stanciu transmite următorul comunicat de presă:

Am votat astăzi un buget local bine structurat și echilibrat, care a alocat pentru secțiunea de dezvoltare mai mult de jumătate din suma totală.

Unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de astăzi a fost Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Bugetului Local al Municipiului Sibiu pentru anul 2022.

Suma de 967,78 milioane Lei, sumă ce reprezintă totalul bugetului alocat pentru acest an, este alcătuită, în proporție de 49%, din venituri proprii, 24% din venituri din fonduri externe, 17% din excedent bugetar, 6% din sume defalcate din TVA și 4% din sume provenite de la bugetul de stat și alte administrații.

Bugetul întocmit de către admnistrația locală pentru acest an alocă 53% din totalul cheltuielilor pentru dezvoltare, iar 47% pentru funcționare. În ceea ce privește repartizarea cheltuielilor pe capitole bugetare, cea mai mare pondere o are Transportul (35%), urmat de Sport, Agrement și Cultură (23%), Educație (13%), Servicii de Dezvoltare Publică (7%), Protecția Mediului (4%), Asistență Socială (5%), Autorități executive (4%), Sănătate (3%) și Altele (4%).

În ceea ce privește lucrările de investiții care au fost prinse în bugetul din acest an trebuie menționate câteva de amploare, cum ar fi amenajarea pistelor de biciletă de-a lungul râului Cibin (investiție în curs de derulare), modernizarea stadionului municipal (în curs de derulare), revitalizare zonei Gării și amenajarea unei parcări subterane în Piața 1 Decembrie (în curs de contractare a investițiilor), bază de agreement și sport în zona Obor (în curs de contractare a investițiilor), amenajarea malurilor râului Cibin etapa II și III (elaborare documentații tehnico-economice), amenajarea unei zone de concerte în Pădurea Dumbrava (elaborare documentații tehnico-economice), construire parcare și restructurare Piața Agroalimentară Cibin și Vasile Aron (elaborare documentații tehnico-economice) sau elaborarea documentației tehnico-economice pentru introducerea Trenului Urban.

Pe întreg parcursul acestui an voi urmări îndeaproape atât proiectele propuse a fi finalizate cât și cele ce vor urma a fi realizate din actualul buget pentru anul 2022 al municipiului Sibiu și voi reveni asupra dumneavoastră cu noi informații referitoare la stadiul implementării acestora. Pentru orice alte informații sau clarificări mă puteți contacta și pe adresa catalin.stanciu@sibiu.ro .

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Sibiu pentru anul 2022, cu detalii privind sumele alocate pentru toate capitolele bugetare și investițiile programate îl găsiți aici
Ședința Consiliului Local al Municipiului Sibiu poate fi urmărită în direct aici

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri