spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Bogdan Trif: Victorie pentru persoanele diagnosticate cu autism! (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiul transmite următorul comunicat de presă:

 

Puțini credeau, dar ieri, în Parlament, am reușit: finanțare pentru persoanele suferinde de autism! Sunt unul dintre cei trei inițiatori ai proiectului de lege izvorât în urma unei vizite la Centrul Sfântul Casian din Mediaș

 

Ieri am reușit în Parlamentul României ceea ce nu s-a reușit în ultimii 30 de ani: copiii cu nevoi speciale, mai exact persoanele cu tulburări din spectrul autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate vor beneficia de sprijin financiar consistent din partea statului, pentru tratarea acestor afecțiuni.

Proiectul de lege inițiat de mine, colega mea deputat PSD Laura Vicol și senatorul PSD Constantin-Bogdan Matei a fost votat în unanimitate.

Această lege era absolut necesară pentru familiile greu încercate de eforturile necesare susținerii terapiilor de recuperare. Mulți copii se pot recupera dacă au la dispoziție tratamentul adecvat și dacă acesta este acordat la timp. Sunt foarte mulți copii care nu au putut fi recuperați din cauza faptului că părinții nu au putut susține acest efort financiar. Sunt și familii care, chiar dacă au dispus de resurse financiare, nu au avut la dispoziție centre de recuperare cu personal medical specializat pentru astfel de afecțiuni.

Anul trecut, am fost, împreună cu deputatul Laura Vicol, în Mediaș, la Centrul de zi pentru copiii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian, pentru a participa la o acțiune de strângere de fonduri pentru susținerea terapiei acestor copii. Acolo ni s-au explicat problemele cu care se confruntă, cea mai acută fiind lipsa finanțării acestui tip de centre. 

Puțini au crezut atunci că vom reuși, într-un timp atât de scurt, să facem un proiect de lege, să-l trecem prin comisiile de specialitate din Senat și Camera Deputaților și să obținem unanimitate de voturi atât în plenul Senatului, cât și în plenul, de ieri, al Camerei Deputaților.

Le mulțumesc colegei mele Dana Morăraș, consilier județean PSD, pentru implicare și tuturor celor care ne-au sprijinit în obținerea multor informații tehnice din acest proiect de lege!

Le mulțumesc tuturor colegilor de Parlament, indiferent de coloratura politică, pentru că au votat în unanimitate acest proiect de lege!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri