17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

EDITORIAL: Incompetenţii din Ministerul Educaţiei

Știri din Județ

În ultimele luni am avut ocazia să scriu de multe ori despre angajaţii din Ministerul Educaţiei în frunte cu ministrul ţinut acolo cu orice preţ. Am sancţionat desele derapaje şi greşeli săvârşite de aceştia. Ultima este legată de plata salariilor personalului din creşe.

Incompetenţii din Ministerul Educaţiei au luat în subordine şi personalul din creşe în luna septembrie. Prin ordin. Că aşa se poartă. Iar în februarie, personalul s-a trezit fără salariile pe ianuarie. Scuza incompetenţilor din Ministerul Educaţiei a venit rapid: nu au avut timp să facă norme şi să aplice propriul ordin. Dar nici nu s-au sinchisit să anunţe oficial de la începutul lunii ianuarie toate primăriile din ţară unde sunt creşe că nu sunt capabili să plătească salariile pe luna ianuarie. Astfel primăriile ar fi bugetat în continuare salariile şi pe această lună.

În februarie, când oamenii s-au văzut fără salarii, unii şmecheri din Ministerul Educaţiei şi acoliţii lor din sistem (a se citi sindicalişti de carton) s-au grăbit să arate cu degetul spre primăriile care nu avea bugetate salarii pe ianuarie pentru personalul din creşe. Legal, nici nu ar fi trebuit să aibă, pentru că legea a fost schimbată.

Din nou, incompetenţii din Ministerul Educaţiei au aruncat problema în curtea primăriilor. Deşi vina le aparţine în exclusivitate. În cazul Primăriei Sibiu s-a reuşit plata salariilor pe ianuarie. Dar vin cu întrebarea: va returna Ministerul Educaţiei aceşti bani tuturor primăriilor din ţară cu creşe? Pentru că legal aşa ar trebui.

Cu siguranţă că nu, pentru că m-am obişnuit ca ministrul ţinut în scaun cu străşnicie să schimbe regulile jocului din mers, ca în cazul burselor şi să interpreteze legea după bunul său plac. Lucru posibil doar în România, apropo de predictibilitatea legislativă egală cu zero de la noi.

Măcar dacă îşi cereau scuze incompetenţii din Ministerul Educaţiei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri