12.3 C
Sibiu
duminică, 06 octombrie, 2024

Barcienii şi ora de lectură la ceasul secret al Sibiului

Știri din Județ

Săptămâna trecută, spaţiul bibliotecii Colegiului Agricol „D.P.Barcianu” din Sibiu, precum şi sălile de curs, au fost „invadate” de cărţi, în săptămâna dedicată activităţilor de lectură, ocazionate de Ziua naţională a lecturii, din data de 15 februarie.

În acest context, una dintre activităţile de suflet din biblioteca şcolii a fost desfăşurată luni, 15 februarie, împreună cu elevii clasei a X-a D, sub coordonarea doamnei profesor de limba română, Ioana Vidrighin. Invitaţi la lectura pasajelor preferate din cărţile alese, liceenii au realizat excelente recenzii ale cărţilor citite, transformând prezentările lor într-o adevărată dezbatere pe tema importanţei şi frumuseţii lecturii în lumea contemporană, într-un frumos periplu de la Eminescu până la ultimii premiaţi Nobel pentru literatură.

Publicitate

Reamintindu-le că SUNTEM CEEA CE CITIM, de altfel şi motto-ul activităţilor, doamna profesor Vidrighin a propus elevilor prezenţi, împreună cu doamna bibliotecar, începerea derulării unui concurs intitulat „Vânătoarea de cărţi”, ocazie cu care elevii se pot familiariza cât mai mult cu fondul vechi şi nou de carte al bibliotecii şcolii, precum şi cu tipurile diverse de activităţi propuse în spaţiul bibliotecii, încurajând astfel cititul şi beneficiile lui multiple.

Elevii prezenţi au extras şi câte un citat reprezentativ despre carte şi rolul ei în viaţa omului, la iniţiativa dnei bibliotecar Rodica David, continuând să dezbată legătura dintre „literă şi inimă”, făcând dovada unor receptori avizaţi de literatură română, dar şi străină.

Dna profesor Ioana Vidrighin a apreciat interesul elevilor pentru literatura contemporană română şi străină şi atenţia acordată cărţilor cu conţinut motivaţional şi a încurajat deschiderea elevilor pentru lectura revistelor de specialitate, a cărţilor din fondul de patrimoniu al şcolii, precum şi dorinţa acestora de implicare cât mai activă şi numeroasă în Festivalul Naţional al cărţii pentru copii „Bucuria Lecturii şi a Creaţiei”, ediţia a XVIII-a, care se va derula în perioada februarie-mai 2022.

Dezbaterea începută în bibliotecă a continuat şi în sala de curs, acolo unde elevii au reuşit să facă dovada, prin prezentările personalizate de cărţi citite, că într-adevăr „pofta de cultură” şi „nevoia de literatură” îi poate transforma în nişte adevăraţi OAMENI-CĂRŢI.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Adolescenți sibieni în dialog cu actorii la teatru

Accident mortal pe Valea Oltului, lângă Racovița

Fetele de la FC Hermannstadt au cedat la Bistrița

Fetelele de la AcroDance Sibiu sunt campioane europene

5 sfaturi utile pentru protejarea articulațiilor

Un nou egal pentru ACS Mediaș în liga a treia