10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

La Boiţa revin fluieraşii! Cum poţi şi tu ajuta?

Știri din Județ

Dacă te-ai născut în comuna Boiţa, judeţul Sibiu sau părinţii ori bunicii tăi au locuit cândva acolo, acum este momentul să îţi aduci aminte de origini. Şi să ajuţi. Primarul comunei Boiţa, Nicolae Cocoş, face un apel public către consăteni, dar şi toţi oamenii legaţi cumva de Boiţa pentru a ajuta cu direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit din anul 2021 pentru Asociaţia Părinţi Şcoala Boiţa. Se pot primi şi donaţii şi sponsorizări în bani de la persoane şi firme interesate să sprijine acest proiect.

Tradiţia fluieraşilor, revine la Boiţa!

Primăria Comunei Boiţa printr-un parteneriat cu Școala de Artă din Sibiu intenționează să pună bazele unui Ansamblu popular cu copiii din Boița care va avea două secțiuni: una de joc popular și una de fluierași. Deja înscrierile pentru formaţia de fluieraşi au început de trei luni şi sunt 47 de copii din localitate interesaţi. Tradiţia fluieraşilor din Boiţa se pierde în negura timpului. „Pentru a putea susține pregătirile într-un mod adecvat trebuie finanțare care va fi asigurată în principal de Primărie, dar și cu ajutorul cetățeniilor care iubesc Boiţa și doresc să ajute la promovarea tradițiilor și obiceiurilor din comuna noastră. Eu vă mulțumesc anticipat pentru cei care se hotărăsc să fie solidari în demersul nostru de a reuși ca Boiţa într-un viitor apropiat să aibă un Ansamblu popular care să ne reprezinte!” a declarat primarul Nicolae Cocoş.

Formularul trebuie descărcat, completat şi depus la Administraţia Financiară de care ţineţi. Cei ce doresc să ofera donaţii sau sponosorizări o pot face tot în acelaşi cont sau pot contacta primarul din Boiţa, Nicolae Cocoş.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri