1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024
Array

De Dragobete “ȘI MIE” luminează din inima Sibiului

Știri din Județ

De Dragobete, o zi atât de specială în tradiția noastră, “MI-E DOR DE TINE”, mesajul expus acum în Washington, D.C., primește răspuns pe pământ românesc. “ȘI MIE” luminează de astăzi din inima orașului Sibiu și dă viață unui dialog cu și despre iubire. Instalația a fost amplasată pe Podul Minciunilor, în Piața Mică, unde deja atrage privirile tuturor curioșilor.

Instalația “ȘI MIE” face parte dintr-un dialog unic, imaginat și creat ca parte a proiectului Lights On România. Ea aduce în fața publicului un mesaj extrem de simplu, dar profund. Un mesaj care se conectează cu un altul expus la mii de kilometri depărtare, tocmai în celălalt capăt al lumii. Cele două sintagme reușesc să ne aducă mai aproape unii de alții, chiar și pentru câteva clipe.

 “Având în vedere semnificația profundă a mesajului despre dor, răspunsul a venit oarecum firesc.ȘI MIE” și“TE AȘTEPT” sunt niște instalații care poate nu înseamnă mare lucru dacă nu le cunoști contextul. Dialogul diasporei cu România însă e ceva profund sensibil și emoționant. Publicul a  primit mesajele exact așa cum le-am creionat, astfel că ele generează mereu emoție oriunde se aprind și scriu o poveste diferită pentru fiecare privitor”, spune Andi Daiszler, fondatorul Lights On România.

În Sibiu, instalația “ȘI MIE” a fost amplasată în unul dintre cele mai speciale locuri din oraș: pe Podul Minciunilor, un important obiectiv turistic, ce are în spate o poveste specială.

“Sibiul rezonează cu diaspora prin firea sa și deschiderea pe care o are și a avut-o mereu către lume. Transmitem astfel un mesaj puternic și din punct de vedere al conținutului și sensibilității, dar și din punct de vedere vizual, că orașul rămâne conectat cu cei plecați în alte părți și că în continuare îi simțim aproape de noi și îi purtăm în gând. Am primit inițiativa celor de la Lights On România cu entuziasm și îi invit pe sibieni să se bucure de acest mesaj simbolic amplasat în inima orașului, în unul dintre cele mai emblematice obiective turistice ale Sibiului.” – a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

În această perioadă, mesajul luminos “MI-E DOR DE TINE” este afișat în Washington, D.C., într-o zonă plină de viață. Aceasta luminează din portul situat în apropierea tuturor atracțiilor principale din capitală, la aproximativ 2 kilometri distanță de Casa Albă și un kilometru de Capitoliul American.

Alături de cele două instalații speciale se va conecta și „TE AȘTEPT”, la București, în luna martie, aceasta întregind gândurile și emoțiile românilor și oferindu-le alinare.

CEC Bank ne susține în alinarea dorului celor aflați departe de casă, fiind sponsor principal al proiectului.

“De 157 de ani, împărtășim valorile românilor și suntem aproape de ei oriunde s-ar afla. Dorul este o emoție care transcende granițe și unește suflete de la distanță, experiența de la Chicago fiind o dovadă puternică în acest sens. Cu ocazia sărbătorii iubirii, ne bucurăm să contribuim încă o dată la crearea unui moment unic și emoționant pentru cei plecați peste hotare. Sperăm ca, măcar pentru o clipă, românii din Washington să nu mai simtă barierele de limbă și distanță, ci doar apropierea de cei dragi lor, rămași pe meleaguri natale”, spune Alexandra Frunză, Director Identitate și Comunicare CEC Bank.

***

MI-E DOR DE TINE este o instalație de lumină creată de Asociația Daisler în 2018, pentru festivalul de lumină Lights On România. Ea simbolizează pentru fiecare român altceva, tocmai de aceea este o lucrare atât de interesantă și unică.

MI-E DOR DE TINE face parte, alături de instalațiile răspuns ȘI MIE și TE AȘTEPT, din Dialogul Reîntregirii, un dialog imaginar purtat de România cu diaspora ei, oriunde s-ar afla aceasta. Dincolo de orice, Dialogul Reîntregirii vorbește despre familii care sunt unite de lumină, despre idei care-și găsesc vocea în cei care tind către ele, despre apropiere în vremuri tulburi.

Mai multe informații pe despredor.org.

***

Despre Lights On:

Lights On este un festival de instalații de lumină lansat de Asociația Daisler la Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reușit rapid să-și atragă fani din toate rândurile pentru că promovează o nouă nișă a artelor vizuale în spații publice, activări urbane dintre cele mai inedite, dar și colaborări fascinante intersectoriale.Lights On face parte din rețeaua ILO (International Lights festival Organisation), fiind înfrățit cu evenimente majore de la nivel internațional precum festivalurile de lumină Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven, dar și Fete des Lumiere, cel mai mare festival de lumină din lume. Festivalul este organizat și creat de Asociația Daisler din

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri