8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Boiţa a intrat în era digitală

Știri din Județ

Primăria comunei sibiene Boiţa s-a digitalizat. Pe lângă refacerea site-ului localităţii, acum cetăţenii au posibilitatea de a plăti taxele şi impozitele online. Mai mult, circuitul intern al documentelor se realizează online. Cetăţenii care doresc diferite documente de la Primărie le pot obţine acum electronic. „Digitalizarea Primăriei Boiţa este un proces care va continua. Deja cetăţenii pot obţine mult mai uşor documente sau plăti impozite. Mai ales că sunt proprietari care nu locuiesc în Boiţa” a explicat primarul Nicolae Cocoş pentru Sibiu Independent.

Un alt avantaj al proiectului digitalizării este reducerea consumului de hârtie. Deja primăria Boiţa a redus cu 50% consumul de hârtie. Ciruitul documentelor intern, mapa primarului sunt toate digitalizate acum. Pe platforma de pe siteul primăriei, oamenii pot obţine certificat fiscal, adeverinţe diferite sau face plăţi. „Am introdus un termen maxim de 30 de zile pentru soluţionarea oricărui document. Iar sistemul ne avertizează când se apropie scadenţa”, a explicat primarul Cocoş. Cetăţenii au la dispoziţie o listă lungă de documente ce le pot depune şi obţine electronic pe pagina special dedicată ePrimărie.

Primarul comunei Boiţa spune că mai este de muncă în ceea ce priveşte digitalizarea, deoarece la preluarea mandatului nu a găsit o bază de date cu toate informaţiile. Aceasta este creată acum şi în perioada următoare se va reuşi digitalizarea totală a tuturor documentelor şi unificarea bazei de date.

Coincidenţă sau nu, odată cu digitalizarea sistemului de încasare a taxelor şi impozitelor, a crescut şi nivelul încasărilor la bugetul local.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș