18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

ŞELIMBĂR: Din 15 martie reîncep şantierele la infrastructura stradală

Știri din Județ

Primarul comunei Şelimbăr, Marius Grecu a anunţat că bugetul recent aprobat al comunei va conţine un procent generos pentru investiţii în infrastructura rutieră. Lucrările vor începe din 15 martie, când legislaţia permite. Se vor continua şantierele stradale începute anul trecut, dar şi ultimele străzi rămase nemodernizate vor fi abordate anul acesta. „În momentul de faţă, în proiecţia noastră bugetară aprobată avem prinse toate străzile care aparţin domeniului public al comunei. Cu siguranţă vor rămâne străzi care nu se pot moderniza dintr-un singura aspect, pentru că sunt proprietate privată” a explicat primarul Marius Grecu pentru SIBIU INDEPENDENT.

Problema străzilor private, create de diverşi dezvoltatori de-a lungul anilor a fost abordată de primarul Grecu în dialog cu cetăţenii, actuali proprietari ai locuinţelor de pe aceste străzi. „Am avut o serie de întâlniri cu cetăţenii comunei Şelimbăr de pe străzile nou create care nu sunt încă în proprietatea primăriei. Le-am explicat care este procedura de trecere în domeniul public. Majoritatea au înţeles şi suntem în curs de finalizare şi cu procedurile. Pe măsură ce reuşim să le inventariem în domeniul public, prin rectificările bugetare care urmează anul acesta vom mai prinde parte din ele în luna iulie, iar celelalte pe măsură cum vor trece în domeniul public” a precizat primarul Marius Grecu.

Restul localităţilor ce aparţin de comuna Şelimbăr au deja reţeaua stradală modernizată. O singură excepţie este în satul Veştem, în cartierul Tineretului. Acolo se vor introduce anul acesta reţelele de utilităţi şi iluminat public, iar după aceea străzile de acolo vor intra în programul de modernizare. De asemenea, o stradă nou formată în satul Bungard va fi modernizată anul acesta.

Dezvoltatorii privaţi de cartiere sunt obligaţi să modernizeze propriile drumuri

Primarul Marius Grecu a anunţat că de 3 ani de zile, toţi noii dezvoltatori privaţi de cartiere sau zone rezidenţiale cu străzi sunt obligaţi să le amenajeze. Primăria şi Consiliul Local Şelimbăr s-au asigurat că dezvoltatorii vor asfalta străzile acestea printr-o hotărâre de Consiliu Local care nu le permite întabularea imobilelor până nu sunt finalizate modern şi străzile.

VIDEO:

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc