7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Noi paşi în proiectul de dezvoltare a reţelei de apă-canal din judeţele Sibiu şi Braşov

Știri din Județ

APĂ CANAL SA Sibiu a făcut noi paşi în implementarea celui mai mare proiect de dezvoltare a reţelei de apă-canal din judeţele Sibiu şi Braşov. Instituţia a scos la licitaţie partea de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea execuţiei lucrărilor.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşova primit acceptul de finanţare de la forul european în anul 2021. Acesta se întinde de la Miercurea Sibiu până la Făgăraş. Segmentul de asistenţă tehnică scos acum la licitaţie este evaluat la aproximativ 8,5 milioane de euro.

„În cadrul acestui contract sunt cuprinse, pe lângă serviciile de supervizare a lucrărilor și alte servicii de asistentă tehnică, cum ar fi realizarea modelelor hidraulice pentru rețelele de apă și canalizare din Municipiul Sibiu, comuna Șelimbăr, Municipiul Făgăraș și orașul Cisnădie, realizarea unui studiu privind agresivitatea apei brute din diferite surse utilizate de Beneficiar, actualizarea Master Plan-ului, achiziția unor echipamente folosite pentru modelarea hidraulică (dronă, pluviometre, debitmetre) și implementarea planului de publicitate la nivelul întregului Proiect.” se arată în descrierea postată pe SEAP.

După ce se atribuie aceste servicii de asistenţă tehnică, vor începe licitaţiile efective pentru lucrările din teritoriu de extindere a reţelei de apă şi canal, dar şi restul componentelor proiectului.

Acordul de finanţare a fost semnat la începutul lunii ianuarie 2021, în prezenţa vicepremierului de atunci, Raluca Turcan. Proiectul are o valoare totală de aproape 175 milioane de euro. Peste 133 de mii de locuitori din județele Sibiu și Brașov vor beneficia de rezultatele acestui proiect.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri