spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Racovița ia măsuri pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

Știri din Județ

Publicitate

Primăria comunei Racovița, într-o postare pe Facebook a anunțat că sunt gata sa aplice măsuri de ajutorare a refugiaților din Ucraina. În urma ședinței comitetului consultativ al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Racovița s-au discutat măsurile care se vor aplica la nivelul comunei în vederea ajutorării refugiaților din Ucraina:

Măsuri:

  1. Disponibilitatea autorității publice locale Racovița de a primi refugiați dacă situația o impune. Asigurarea de servicii de cazare și masă pentru refugiați în spații aflate în proprietatea comunei.
  2. Modalitățile prin care persoanele fizice pot găzdui în locuința proprie refugiați:
  • anunțarea autorității publice locale prin depunerea unui acord de sprijin la Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Racovița cu privire la numărul persoanelor și locația în care exista disponibilitate de găzduire;
  • comunicarea către Primărie dacă persoanele găzduite au nevoi medicale, juridice sau materiale.
  • comunicările se pot face pe adresa de email racovitaprimaria@yahoo.com, prin mesaj privat pe pagina de Facebook a comunei Primăria Comunei Racovița sau direct la sediul instituției.
  1. Donațiile de produse neperisabile, de igiena si textile (pături, haine noi) se primesc la Căminul Cultural Racovița, prin anunțarea Compartimentului de Asistenta Socială, nr. tel: +40 731 311 392, donațiile se pot primii de luni până vineri între orele 8-16.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri