22.3 C
Sibiu
sâmbătă, 28 septembrie, 2024

Primăria orașului Agnita, alături de refugiații ucrainieni

Știri din Județ

Primăria orașului Agnita ia măsuri în ceea ce privește ajutorarea persoanelor refugiate din Ucraina.

Cu toții asistăm la situația tot mai grea din Ucraina. Vedem cum într-un timp atât de scurt, viețile a mii de oameni au fost puternic afectate. În urma discuțiilor cu reprezentanții comunității noastre din Consiliul Local și cu reprezentanții Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, ne-am propus să fim alături de aceste familii greu încercate, anunță reprezentanții primăriei orașului Agnita:

Lista masurilor luate de conducerea orașului:

1. Informarea autorităților Guvernului României cu privire la disponibilitatea autorității publice locale de a primi refugiați dacă situația o impune. Asigurarea de servicii de cazare și masă, în primă fază, pentru un număr de 25 de persoane.

2. Punerea la dispoziție prin Direcția de Asistență Socială, în colaborare cu Casa de Cultură a Orașului Agnita „ ILARION COCISIU”, a unui spațiu în care să fie colectate alimente neperisabile sau produse de igienă pentru a fi trimise familiilor din Ucraina, care au mare nevoie de acestea.

Ce colectam:

  • Alimente neperisabile
  • Alimente de primă necesitate (supe , pireuri instant)
  • Apă
  • Ceai
  • Paturi, pături, lenjerii, saci de dormit, saltele . NOI (nefolosite)
  • Produse de igienă personală, periuțe dinți, pastă dinți, săpunuri, scutece copii, tampoane damă, șervețele umede.
  • Dezinfectanți, măști.

Donațiile se primesc zilnic, între orele 8.00-18.00, la Casa de Cultura a Orașului Agnita „ ILARION COCISIU”, situată pe strada ȘCOLII Nr.1.

Pentru mai multe informații privind lista alimentelor necesare, persoanele interesate ne pot contacta la numerele de telefon: 0767 606 743 sau 0742 026 042.

3. Colaborarea cu Crucea Roșie Română, astfel încât produsele colectate vor fi organizate de către aceștia în transport umanitar și trimise colegilor acestora de la Crucea Roșie Ucraina, respectând modul de organizare al Federației Internaționale de Cruce Roșie și principiile mișcării.

4. Informarea cetățenilor cu privire la posibilitatea donațiilor în lei, accesând linkul: https://donate.redcrossredcrescent.org/…/~darul-meu…

5. Informarea comunității privind chestionarul elaborat de Guvernul României, prin care cetățenii, persoane fizice sau juridice, se pot înscrie pentru a oferi servicii refugiaților. Acest chestionar poate fi completat accesând link-ul:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyirIDJ2dD-SMm8wPLRxLTdagDQoCxVY-QBn1uE2t7GUZnjQ/viewform

Sursa foto: Mediafax.ro
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Medicul Liliana Coldea a fost arestată pentru 30 de zile!

FC Hermannstadt a cedat la trei goluri la Ploiești

Sibiul celebrează Noaptea Cercetătorilor