12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

ŞELIMBĂR: Investiţia în educaţie, continuă

Știri din Județ

Bugetul anului 2022, aprobat de Consiliul Local Şelimbăr, conţine sume importante pentru sectorul educaţional-sportiv. Noua grădiniţă de pe strada Doamna Stanca va fi pusă în funcţiune din toamnă. Primăria a demarat studiile pentru o altă grădiniţă şi o creşă. Cea din urmă a primit deja undă verde de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, zilele trecute.

Grădiniţa de pe doamna Stanca va asigura, în plus, 150 de locuri pentru copii. „Ne dorim să fie funcţională pentru copii de la vârsta de 2 ani, pentru că majoritatea mămicilor îşi termină concediul post-natal la 2 ani. Există o perioadă între 2 şi 3 ani de zile ai copilului, când cu toţii nu am avut alte posibilităţi decât să îi ducem la o grădiniţă sau o creşă privată. Rezolvarea ar fi ca grădiniţele din Şelimbăr să poată primi copii de la vârsta de 2 ani” a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT, primarul comunei, Marius Grecu.

Primăria Şelimbăr va demara anul acesta licitaţia pentru construirea unei a doua grădiniţe în Cartierul Tineretului din Şelimbăr.

Alocări bugetare şi pentru şcoli

Şcoala din Şelimbăr are asigurat toţi banii necesari funcţionării prin bugetul local. Mai mult, Primăria doreşte să continue seria dotărilor pentru şcoală. Anul acesta vor fi achiziţionate 42 de table inteligente, inclusiv pentru grupele de la grădiniţă. Toate sălile de clasă şi laboratoarele au fost deja dotate corespunzător cu toate echipamentele şi mobilierul necesar. „Mi se pare normal ca cetăţenii Şelimbărului să îşi aducă copiii la grădiniţele şi şcolile din Şelimbăr” a declarat primarul Marius Grecu.

Noul PUG cuprinde 60 de hectare pentru educaţie şi sport

Noul Plan urbanistic general al Şelimbărului la care se lucrează acum cuprinde 60 de hectare de teren pentru activităţi educativ-sportive. În acestea suprafeţe sunt incluse viitoare instituţii de învăţământ, facilităţi sportive şi alte posibile proiecte educaţional-sportive.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri