17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Muzeul Brukenthal alături de Ucraina

Știri din Județ

Alături de Ucraina și #StandWithUkraine sunt mesajele alături de steagul Ucrainei ce pot fi văzute începând de astăzi pe Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.
Muzeul Național Brukenthal și alte instituții de cultură din Sibiu și din România își arată suportul față de Ucraina în aceste momente dificile.


Alexandru Constantin Chituță, șeful secției Marketing al Muzeului Național Brukenthal a declarat: ”Dorim să arătăm faptul că și Muzeul Național Brukenthal este alături de poporul ucrainean și instituțiile de cultură din Ucraina și ne exprimăm compasiunea dar îi și felicităm pentru curajul exemplar în aceste momente dificile și greu de înțeles pentru lumea civilizată.

Nu ne așteptam ca în anul 2022 să mai vorbim de un război. De astăzi, de aici din centrul țării, din Piața Mare din Sibiu, simbol al Europei prin întâlnirea liderilor Europei participanți la Summitul UE Sibiu 2019, de aici, de la Muzeul Național Brukenthal, cea mai veche instituție de acest gen din România, transmitem un mesaj de susținere pentru Ucraina și ucrainieni. Totodată transmitem și noi un mesaj și îndemnăm pe sibieni, pe turiștii și vizitatorii nosștri să fie alături de poporul ucrainean și să îi ajutăm cu ce putem. Știm că există un punct de colectare în Sibiu și cred că este oportun, fiind deja existent, ca ajutoarele să fie strânse într-un singur loc, pentru o mai bună colectare și transport. Avem nădejdea că acest război se va termine cât mai curând!”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri