3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fostul șef de post din Poiana Sibiului a fost trimis în judecată. Este în arest la domiciliu

Știri din Județ

Procurorii sibieni au transmis primele măsuri luate împotriva fostului agentul șef de poliție din Poiana Sibiului, Șoaită Gabriel-Vasile. Acesta este acuzat în două dosare: luare de mită, complicitate la furt, șantaj și tortură.

Alături de acesta, alți doi complici erau deja plasați în arest la domiciliu. Aceștia sunt acuzați de infracţiuni de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, cumpărare de influență, respectiv, complicitate la cumpărare de influență.

Din cauza problemelor făcute din funcția de polițist și pătând astfel imaginea instituției, acesta a fost mutat, cel mai probabil disciplinar, la Serviciul Logistic din cadrul I.P.J. Sibiu. Conform surselor noastre, acesta și-a depus de mai multe ori concedii medicale pentru diverse afecțiuni.

„Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice, în continuarea comunicatului din data de 10.01.2022, cu privire la dosarul penal înregistrat la data de 12.10.2021, ca urmare a formulării unui denunț, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, cumpărare de influență, respectiv, complicitate la cumpărare de influență, următoarele:

În urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 28.02.2022 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi aflaţi în stare de arest la domiciliu, astfel:

– Inculpatul, cu domiciliu în Sibiu – agent de poliţie pentru infracţiunile de trafic de influență, prev. și ped. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 alin. 1 și art.7 alin.1 lit. c din Legea nr.78/2000, republicată, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuă, prev. și ped. de art. 12 alin.1 lit. a teza I din Legea nr.78/2000, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, prev. și ped. de art.336 alin. 1 C.pen. și purtare abuzivă, prev. și ped. de art. 296 alin. 2 C.pen., raportat la art. 193 alin. 2 C.pen.

– Inculpatul – complice al agentului de poliţie, cu domiciliu în Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influență, prev. și ped. de art.48 alin.1 C.pen., raportat la art. 291 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 și art.7 alin.1 lit. c din Legea nr.78/2000, republicată, și complicitate la cumpărare de influență, prev. și ped. de art. 48 alin.1 C.pen., raportat la art.292 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 din Legea nr.78/2000, republicată, trafic de influență, prev. și ped. art. 291 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 din Legea nr.78/2000, republicată şi complicitate la șantaj, prev. și ped. art. 48 alin. 1 C.pen., raportat la art. 207 alin.1 și 3 C.pen. și favorizarea făptuitorului, prev. și ped. art. 269 alin. 1 C.pen. (fapte săvârșite în stare de recidivă).

– inculpatul – complice al agentului de poliţie, cu domiciliu în localitatea Jina, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de influență, prev. și ped. de art.48 alin.1 C.pen., raportat la art. 291 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 și art.7 alin.1 lit. c din Legea nr.78/2000, republicată și complicitate la cumpărare de influență, prev. și ped. de art.48 alin.1 C.pen., raportat la art.292 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 din Legea nr.78/2000, republicată, complicitate la trafic de influență, prev. și ped. de art.48 alin.1 C.pen., raportat la art.291 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 din Legea nr.78/2000, republicatăşi complicitate la cumpărare de influență, prev. și ped. de art.48 alin.1 C.pen., raportat la art.292 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin.1 din Legea nr.78/2000, republicată, şi şantaj, prev. și ped. art. 207 alin.1 și 3 C.pen., și respectiv favorizarea făptuitorului, prev. și ped. art. 269 alin. 1 C.pen.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului JudeţeanAnticorupţie Sibiu şi a lucrătorilor de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia Operaţiuni Speciale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Acţiuni Speciale.

Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș