spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Crucea Roşie Sibiu trimite şi voluntari la graniţa cu Ucraina

Știri din Județ

Publicitate

În această noapte, Detașamentul de Intervenție în caz de Dezastre al Crucii Roșii Sibiu, format din 7 voluntari instruiți, a plecat către punctul de trecere a frontierei de la Sighet, unde îi vor sprjini pe colegii lor de la Crucea Roșie Maramureș.

La Sighet există un punct de permanență al Crucii Roșii iar voluntarii vor rămâne acolo până duminică când vor veni colegii de la alte filiale din țară. „Voluntarii sunt foarte bine instruiți în acordarea primului ajutor de bază și în tematica legată de misiunea umanitară a Crucii Roșii” au declarat reprezentanţii Crucii Roşii Sibiu.

La cortul Crucii Roșii vor ajuta cu îndrumarea persoanelor venite din Ucraina, suport psihologic și distribuția de ajutoare umanitare. „Mulțumim partenerilor de la Pro Ucraina, Rompetrol și Consistoriul Evanghelic Sibiu pentru asigurarea transportului și domnului Bogdan Pătru, cel care îi va duce și aduce în siguranță înapoi acasă.Multumim si Institutului Cultural German pentru stațiile puse la dispozitie” se arată în comunicatul Crucii Roşii Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri