spot_img
16.8 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Bogdan Trif: S-a stins un om care a pus Sibiul pe harta culturală a Europei (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Publicitate

În urma trecerii în neființă a părintelui “Muzeului Satului”, prof. univ. dr. Corneliu Bucur (director al Muzeului Tehnicii Populare din 1969 până în 2009), fost senator al României, Sibiul a pierdut o personalitate care a scris istorie.

Moștenirea lăsată de Corneliu Bucur este uriașă. Complexul Național Muzeal ASTRA a devenit, sub conducerea sa, perla de cultură a Sibiului și a Europei. Muzeul din Dumbrava Sibiului este nu doar cel mai mare ca întindere și număr de exponate, ci și cel mai valoros din Europa. Corneliu Bucur a promovat valorile și tradițiile populare, lăsând o moștenire inestimabilă generațiilor următoare, cum nu a făcut-o nimeni în Sibiu.

Nu doar angajații Muzeului ASTRA, ci toți sibienii din tânăra generație avem obligația să-i continuăm munca uriașă, să promovăm în continuare, prin orice mijloace, cultura și tradițiile poporului român.

Am avut privilegiul să îl cunosc pe directorul muzeului și să colaborăm pentru o perioadă de timp, dar și pe omulCorneliu Bucur, prieten al tatălui meu. 

În numele echipei PSD Sibiu, îmi exprim profundul regret la trecerea în neființă a profesorului universitar doctor Corneliu Bucur.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Condoleanțe familiei!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare