spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Cisnădie: Casă la curte, masă la cantină și servicii medicale pentru refugiații ucraineni

Știri din Județ

Publicitate

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie a anunțat că refugiații ucrainieni vor putea benefica de o casă la curte cu 3 apartamente și 10 garsoniere. De asemenea, refugiaților li se va oferi și o masă caldă la cantina orașului, potrivit unui anunț făcut astăzi, pe pagina sa de Facebook.

Dragi prieteni,

În numele administrației locale a orașului Cisnădie şi al meu propriu, exprim întregul nostru sprijin în încercarea dificilă la care este supus poporul ucrainean în acest război nedrept şi crud, în care sunt atacate suveranitatea, independenţa şi libertatea.
Pe această cale, doresc să vă informez că oferim o casă la curte cu 3 apartamente și 10 garsoniere pentru cetățenii ucrainieni. De asemenea, oferim acestora și o masă caldă la cantina orașului.” – a declarat Gheorghe Huja.

Refugiații ucrainieni vor beneficia de asemenea, și de servicii medicale, a mai anunțat primarul orașului Cisnădie :
„La Spitalul Orășenesc Cisnădie, pe baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român, cetățenii străini sau apatrizii care provin din Ucraina beneficiază de servicii medicale la fel ca și persoanele asigurate din România. Tot aici, cetățenii străini vor putea fi ajutați dacă va fi nevoie, de un medic vorbitor de limba rusă. Este vorba despre Dr. Eremeev Spiridon, medic specialist chirurgie generală.
Zilele trecute am transmis un mesaj și pentru orașul Gola Pristan, și le-am reamintit că orașul Cisnădie poate fi considerat ca o a doua casă pentru frații noști din orașul înfrățit și pentru orice cetățean al Ucrainei, noi fiind dispuși să îi primim pe cei nevoiți să plece din calea dezastrului care s-a abătut asupra țării lor, oferindu-le întregul suport de care au nevoie.
Închei cu speranța că acest război se va sfârși cât mai curând și că această tragedie nu se va mai repeta nicicând în istoria vreunui popor.
Să ne vedem sănătoși!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda