3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dr. Penţea Ioan Viorel – mesaj de 8 martie

Știri din Județ

Dr. Penţea Ioan Viorel – Secretar al Colegiului Medicilor Veterinari Filiala Sibiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii a transmis următorul mesaj:

Gânduri de Ziua Femeii                                                                 

    Stimate doamne şi domnişoare

Despre femei pot să afirm că sunt cele mai frumoase, plăcute şi necesare fiinţe de pe Pămînt. Ele au reprezentat întotdeauna cea mai bună sursă de inspiraţie,  pentru femei s-au ţinut cele  mai motivate discursuri şi tot femeia a stat la baza marilor schimbări în lume.

 Femeile sunt dădacele noastre în copilărie, tovarăşele noastre în vremea maturităţii, sprijinul nostru la bătrâneţe, consolarea noastră în nenorociri şi victimele noastre în toate timpurile.

 În viaţa de zi cu zi, femeia are foarte multe indatoriri pe care trebuie să le îndeplinească cu succes, respectiv ca: fiică, femeie, prietenă, soţie, casnică, mamă şi în multe cazuri şi un servici ca loc de muncă.

Pe lângă aceste  provocări, în sarcina femeii  i se adaugă găsirea de soluţii pentru probleme adiacente : bunăstarea financiară şi socială a familiei, educaţia copiilor şi uneori a ei insîşi şi a soţului, seninătate psihică, condiţie fizică acceptabilă, gestionarea treburilor casnice în aşa mod în care să se poată ocupa şi de copii şi ultima parte dar nu cea din urma, un servici care de cele mai multe ori îi ocupă o mare parte din timp.

  Pentru toate acestea este foarte necesar ca femeii să i se asigure de cei din jur o viaţă liniştită, echilibrată, ceeia ce ar fi un ideal, însă există foarte multe cazuri în care acest ideal nu se regăseşte.

Datorită acestor atribute şi a altora, ne obligă pe noi partenerii de viaţă a femeii să îi acordăm permanent, în tot cursul vieţii, indiferent de relaţia în care ne regăsim cu aceasta, tot respectul ce i se cuvine şi pe care îl merită cu prisosinţă.

S-a creiat o deprindere, precum să îi oferi unei femei flori şi să îi spui cuvinte frumoase doar cu anumite ocazii, însă, în mod contrar, este obligatoriu ca toate zilele obişnuite  să fie cele mai oportune, pentru a face un gest tandru sau un compliment unei femei.

Totuşi, din iniţiativa unor femei cu un simţ civic şi revoluţionar demn de lăudat în anul 1910 cu ocazia Interrnaţionalei Socialiste reunite la Copenhaga s-a decis că trebuie stabilită o zi internaţională a Femeii, femeia fiind la vremea aceia, încă, un cetăţean de rangul doi, fără drept de vot şi cu alte drepturi mult diminuate faţă de bărbat. Data precisă, 8 Martie, a fost decisă de abia la încheierea Primului Război Mondial.

Astfel Ziua de 8 Martie este recunoscută pe intreg mapamondul ca sărbătoarea internaţională a femeii, luna martie fiind prima lună a primaverii, când toată natura renaşte, prinde viaţă şi razele soarelui începe să ne mângâie uşor.

Există, în anumite cercuri, ideia ca Zua Femeii să fie sărbătorită numai intre doamne, barbaţii fiind excluşi. însă dacă gândim logic şi realist, doamnele şi domnişoarele numai alături de bărbaţi se pot simţi cu adevărat femei şi pot devin mame, intr-un cuvânt, îşi împlinesc menirea pe acestă lume.

În context, după părerea mea, acesta este cel mai de preţ motiv pentru care ar trebui celebrată femeia alături de bărbaţi, femeia, acest miracol şi mister despre care un mare gânditor spunea că este cea mai frumoasă jumătate a lumii.

  Doamnelor şi domnişoarelor, cu acest prilej vă doresc multă sănătate, fericire şi noroc în tot ce întreprindeţi. Să vă bucuraţi de iubirea părinţilor, a soţilor, a prietenilor şi a copiilor voştri, în fiecare zi a anului, dar în special astăzi.

Îmi doresc ca noi, bărbaţii să avem mai multă înţelepciune pentru a oferi femeilor din viaţa noastă toată atenţia şi dragostea pe care le merită.

          La mulţi ani !  

Dr. Penţea Ioan Viorel
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș