17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

SOS Satele Copiilor România – apel umanitar pentru copiii din Ucraina

Știri din Județ

SOS Satele Copiilor România lansează un apel umanitar pentru copiii cei mai vulnerabili din Ucraina, care ajung în România şi au nevoie urgentă de sprijin.

În ultimele zile, realitatea pe care o ştiam s-a schimbat total şi vorbim acum de război, de multă suferinţă, de drame greu de imaginat. Este cumplit să ştim că milioane de copii sunt în pericol, mulţi dintre ei deja într-o situaţie vulnerabilă. Cu ajutorul autorităţilor şi al ONG-urilor partenere, identificăm familii vulnerabile şi le asigurăm sprijinul de care au nevoie. În primele zile ale lui martie au sosit în Satul SOS din Bucureşti primele familii – două mame cu trei copii, care au lăsat tot acasă şi au plecat doar cu o geantă din calea războiului. Pentru a-i proteja pe copii, una dintre mame a decis să le spună că aici, în România, sunt în vacanţă. Este o situaţie sfâşietoare!„, a afirmat Diana Podaru, director general SOS Satele Copiilor România.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, din cauza războiului, peste noapte, milioane de oameni din Ucraina s-au trezit în mare pericol, printre cei mai afectaţi fiind copiii, 7,5 milioane fiind în pericol imediat şi având nevoie de sprijin urgent.

Printre cei care au părăsit Ucraina se găsesc multe mame singure, copii orfani sau familii fără nicio sursă de venit şi care au nevoie de sprijin prioritar, odată ce ajung în România.

SOS Satele Copiilor România oferă:

* Adăpost în spaţii amenajate în cele 3 sate SOS din Bucureşti, Hemeiuş (Bacău) şi Cisnădie (Sibiu)

* Masă caldă şi/sau alimente

* Produse de igienă şi îngrijire personală

* Consiliere socială şi psihologică

* Suport educaţional

* Sprijin pentru acces la servicii de sănătate şi juridice

SOS Satele Copiilor România lansează un apel de sprijin pentru copiii cei mai vulnerabili veniţi din Ucraina. Oricine se poate alătura cauzei cu o donaţie online pe https://www.sos-satelecopiilor.ro/sprijin-pentru-ucraina/ sau în contul IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificaţia „UCRAINA”.

Companiile care doresc să se alăture apelului umanitar pot face o sponsorizare în contul special dedicat: IBAN RO72 BACX 0000 0010 8000 3035, deschis la Unicredit Bank, cu specificaţia „UCRAINA”.

Alte modalităţi de susţinere a programelor SOS Satele Copiilor: SMS cu textul „MAMA” la 8864 (4 euro lunar), prin Revolut (secţiunea Donaţii) sau printr-o donaţie în criptomonede pe website-ul asociaţiei: https://bit.ly/3sL423V.

sursa info: Agerpres.ro

sursa foto reprrezentativ:digi24.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri