11.3 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

CNSU a adoptat o hotărâre care elimină procedurile de carantinare în contextul COVID-19

Știri din Județ

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, marţi, o hotărâre referitoare la abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19.

Asta înseamnă că cei care intră în țară și nu au vaccin sau nu au certificat verde nu vor mai sta în carantină. Măsura se aplică și pentru contacții direcți: dacă o persoană din familie va fi declarată pozitiv, doar ea va sta în izolare, restul persoanelor din familie nu vor mai sta în carantină.

Astfel, prin HCNSU nr.16/2022 s-a decis abrogarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022.

Prin HCNSU nr.6/2022, aprobată pe 31 ianuarie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea unei carantine cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă RT-PCR efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în ţară.

Prin aceeaşi hotărâre, CNSU a stabilit la data respectivă instituirea carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacţii direcţi ai unei persoane confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi exceptarea lor de la această măsură dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioară izolării ca urmare a confirmării pozitive COVID-19.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL