spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

CNSU a adoptat o hotărâre care elimină procedurile de carantinare în contextul COVID-19

Știri din Județ

Publicitate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, marţi, o hotărâre referitoare la abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19.

Asta înseamnă că cei care intră în țară și nu au vaccin sau nu au certificat verde nu vor mai sta în carantină. Măsura se aplică și pentru contacții direcți: dacă o persoană din familie va fi declarată pozitiv, doar ea va sta în izolare, restul persoanelor din familie nu vor mai sta în carantină.

Astfel, prin HCNSU nr.16/2022 s-a decis abrogarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022.

Prin HCNSU nr.6/2022, aprobată pe 31 ianuarie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea unei carantine cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă RT-PCR efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în ţară.

Prin aceeaşi hotărâre, CNSU a stabilit la data respectivă instituirea carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacţii direcţi ai unei persoane confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi exceptarea lor de la această măsură dacă se află în perioada de 90 de zile ulterioară izolării ca urmare a confirmării pozitive COVID-19.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor