spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Primarul Sibiului, de vorbă cu Tasci Emin, reprezentantul asociației de firme care va proiecta și executa secțiunea Boița – Cornetu, parte din autostrada A1

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor s-a întâlnit astăzi cu domnul Tasci Emin Gokcay, reprezentantul asociației de firme Mapa Insaat ve Ticaret Anonim Sirketi – Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi.

Asocierea firmelor din Turcia a fost desemnată la finalul anului trecut câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 (Boița-Cornetu), a unuia dintre cele mai ample proiecte de infrastructură din România, autostrada A1.
În discuția cu primarul municipiului Sibiu, dl Tasci Emin Gokcay a vorbit despre etapele proiectului și provocările cu care se va confrunta, subliniind în același timp importanța autostrăzii pentru Coridorul IV pan-european de transport.

Traseul are o lungime de aproximativ 31,33 km și va conține ca principale lucrări:
➡49 de poduri și viaducte
➡ 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m
➡Ecoduct în zona localității Lazaret.

Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde lei (fără TVA), asigurați prin finanțare din fonduri europene nerambursabile, iar termenul de realizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?