Uzul de cuțit, tot mai des întâlnit în județul Sibiu. Ultimul anunțat, la Cisnădie

Știri din Județ

La nivelul județului Sibiu, este încă o mare enigmă modul în care sunt raportate către mass-media, evenimentele grave în care au fost folosite cuțite sau arme de foc.

Dacă în cursul zilei de ieri, ziarul Sibiu Independent a relatat în exclusivitate, cu text și imagini foto / video despre înjunghierea unui bărbat pe strada Săcel din Sibiu, astăzi Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a transmis un comunicat de presă cu privire la un alt caz de violență și uz al unui cuțit, la Cisnădie. Cazul a fost ținut “la rece” mai bine de 16 zile, în ideea în care, la nici o oră de la publicare articolului de ieri, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu aducea lămuri oficiale, pe canalele de presă. La fel și cei de la ISU. Totuși, de ce nu s-a raportat și cel de acum 16 zile?!

Conform raportării întârziate a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, un alt caz de injunghiere s-a produs în localitatea Cisnădie, în data de 3 martie. Aici, un sibian l-a înjunghiat pe un alt bărbat, în zona toracelui, cu un briceag. Agresorul are 42 de ani iar victima 25, născută în Iași. Conform procurorilor, agresiunea s-ar fi produs din cauza consumului de alcool și droguri. Briceagul ar fi ajuns în mâna agresorului printr-un complice, tot un sibian.

Cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiuni de tentativă de omor.

FOTO: arhivă Sibiu Independent, de la cazul de ieri din Sibiu

“Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 03.03.2022, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în aceiaşi dată înregistrându-se dosar penal pentru această infracţiune la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: La data de 21.02.2022, în jurul orei 12:00, inculpatul (bărbat, în vârstă de 42 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu) în timp ce se afla la imobilul situat în oraş Cisnădie, pe fondul consumului de droguri şi băuturi alcoolice, a înjunghiat victima (bărbat, în vârstă de 25 ani, născut în judeţul Iaşi, domiciliat în judeţul Sibiu) în zona toracică stângă, cu un briceag pus la dispoziţie în acelaşi context de complicele său, cel de-al doilea inculpat în cauză, (bărbat, în vârstă de 25 ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), provocându-i în acest fel persoanei vătămate o plagă penetrantă intratoracic, cu hemo-pneumotorax consecutiv, leziune care i-a pus persoanei vătămate viaţa în primejdie, şi care necesită un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

La data de 04.03.2022 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, existând date că fapta constituie infracţiunea de tentativă de omor.

Prin ordonanţa din data de 07.03.2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, şi complicitate la tentativă de omor, în aceiaşi dată fiind dispusă de procurorul de caz efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor anterior precizate, acestea dobândind calitatea de suspecţi în cauză.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 08.03.2022 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a celor doi suspecţi.

Prin ordonanţa din data de 09.03.2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi suspecţi, aceştia dobândind calitatea de inculpaţi în cauză.

În aceeaşi dată dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a celor doi inculpaţi pe o durată de 30 zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului urmând a se pronunţa în cursul zilei cu privire la această propunere.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.” Se arată într-un comunicat oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri