10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Orfanii din Ucraina, ajunşi la Prod, au adus pacea politică

Știri din Județ

Micul sat Prod, ce aparţine de comuna Hoghilag (jud. Sibiu) răsună de câteva zile de glasuri de copii. Aici a sosit un grup de 28 de orfani din Ucraina. Locuiesc acum la Casa Parohială a Bisericii Evanghelice din Prod, unde sunt în grija Asociaţiilor Phoneo, Restore şi NEEMIA. Dar aceşti micuţi orfani, purtaţi de soartă în nordul judeţului Sibiu, au adus cu ei pacea politică. Ieri, senatorul USR, Claudiu Mureşan, alături de primarul PNL al comunei Sadu, Valentin Ivan şi primarul PSD al comunei Hoghilag, Nicu Lazăr au servit masa copiilor ucraineni. Şi nu doar atât. Au adus daruri multe. Senatorul Mureşan s-a oferit să suporte cheltuielile cu prânzul o dată pe săptămână.

Primarul Hoghilagului, cunoscut pentru multiplele realizări din comună, a reuşit să aducă la aceeaşi lucrare socială oameni din tot spectrul politic. Mulţi alţi localnici şi reprezentanţi de firme din zona de nord a judeţului au oferit sprijin acestor copii. Căminul Cultural din localitate este sală de mese şi de joacă pentru micii ucraineni.

„Binefăcătorul” din umbră: Thomas Kraus

Cele trei asociaţii care au adus copiii în zonă şi se ocupă de ei au arătat deschidere pentru colabore cu localnicii, autorităţi şi firme. Thomas Kraus, consilier judeţean PNL s-a ocupat de aducerea copiilor şi coordonează întreaga activitate de la Prod cu ajutorul voluntarilor din cele trei asociaţii. „Toţi copii sunt bine, sănătoşi. Au avut parte de un consult medical” ne-a declarat Thomas Kraus. Copiii vin din Kiev şi sunt însoţiţi de directoarea orfelinatului şi o educatoare.

Iar locuitorii din Prod, puţini câţi sunt, ajută fiecare cum pot. De la preparatul şi servitul mesei, la oferirea de alimente sau petrecerea timpului cu copiii ucraineni. Un om din Dumbrăveni a sacrificat un porc din ogradă pentru a oferi copiilor un plus de hrană.

Deşi războiul din Ucraina a dus aceşti orfani într-o altă ţară, cu altă limbă şi cultură, la Prod ei au găsit un mic paradis, creat de oamenii cu suflet mare din această zonă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri