26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Mesajul Rectorului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu adresat comunității academice sibiene

Știri din Județ

Mesajul Rectorului Universității „Lucian Blaga” din Sibiu adresat comunității academice sibiene

Stimate colege,

Publicitate

Stimați colegi,

Dragi studente și studenți,
Perioada de pandemie pe care am traversat-o împreună a fost dificilă nu doar din cauza riscurilor și a restricțiilor, ci și pentru că ne-a obligat să ieșim din anumite zone de confort, să învățam rapid lucruri noi, să găsim rezolvări la probleme cu care nu ne mai confruntaserăm. Însă de cele mai multe ori caracterele puternice se călesc în momente grele. Se spune că marinarii buni sunt aceia care au trecut prin furtuni. Chiar dacă nu ne-a plăcut deloc perioada, e bine să nu uităm lecțiile pe care le-am învățat cu toții în timpul ei.

Începând cu data de 9 martie, am ieșit din starea de alertă. Optimismul pe care ni-l produce o asemenea măsură vine în prelungirea bucuriei că am putut relua activitățile didactice față în față, că ne-am putut revedea în sălile de curs. Noi, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, am făcut acest lucru încă din luna ianuarie. A fost atunci un gest responsabil și curajos al comunității noastre și ne bucurăm că, în pofida oricăror temeri, am reușit să privim cu speranță către viitor. Am fost împreună în această provocare studenți, profesori și personal administrativ. Am arătat că ne pasă, am făcut eforturi și am răzbit împreună.

Desigur că virusul nu a dispărut peste noapte. Am fi naivi să credem acest lucru sau să ne comportăm ca și cum ar fi așa. Libertatea presupune de fiecare dată o responsabilitate sporită. Să ne purtăm în continuare responsabil, protejându-ne pe noi și, mai ales, pe cei dragi nouă. Normele de igienă sanitară nu trebuie să fie impuse printr-o lege pentru a fi respectate. Suntem liberi să ne facem, ca de fiecare dată, propriile alegeri. Însă fiecare alegere presupune anumite consecințe. Igiena mâinilor, atenția la semnalele transmise de propriul corp, distanțarea fizică sau purtarea măștii de protecție în spații aglomerate sunt măsuri pe care fiecare dintre noi are libertatea, dar și datoria morală să le ia pentru a opri transmiterea virusului și a nu ne mai întoarce niciodată la perioada pe care tocmai am traversat-o.

În sfârșit, să nu uităm că în ultima vreme am învățat multe lucruri. Ne-am dezvoltat mult cunoștințele digitale și ar fi păcat să nu le mai folosim și de acum înainte, mai ales că lumea viitorului va avea mare nevoie de asemenea abilități. Sunt numeroase aplicații, platforme sau instrumente de comunicare pe care comunitatea noastră le va folosi și mai departe, ajutând astfel la comunicarea rapidă, la eficiența administrativă sau la creșterea calității procesul didactic.

Nu știu dacă pandemia ne-a făcut mai buni, dar cu siguranță ne-a făcut mai competenți. Să folosim în continuare cunoștințele dobândite, puterea și capacitatea de a ne reinventa pentru a face față provocărilor viitorului. Pentru că, așa cum se spune adeseori, „unele drumuri încep abia atunci când ai ajuns la capătul lor…”.

Multă sănătate și mult succes!

Sorin Radu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică

COD PORTOCALIU de vijelie, în județul Sibiu

SOMA angajează mecanic auto în Cisnădie