18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan: Satul Prod a devenit casa pentru 28 de copii dintr-un centru de plasament din Kiev (CP)

Știri din Județ

Președintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan a transmis următorul comunicat de presă:

Satul Prod a devenit casa pentru 28 de copii dintr-un centru de plasament din Kiev, pentru directoarea lor și pentru una dintre educatoare. A fost ultimul centru evacuat din capitala țării vecine, operațiune realizată chiar în timpul asediului… Am fost la Prod împreună cu Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și cu atât de inimoasa noastră Echipă Galbenă ca să-i fim alături colegului nostru, consilierul județean Thomas Kraus și organizației Global Hope în misiunea pe care și-au asumat-o. Am făcut-o rezumându-ne la a oferi copiilor două laptop-uri, un pc all-in-one, produse de igienă, fructe, dulciuri și răcoritoare și o modestă contribuție.

A fost puțin, dar chiar și așa a fost mai mult decât au nevoie, din acest punct de vedere, copiii. Thomas și toți cei de la Prod le oferă, cu discreție și modestie, absolut tot ceea ce le este necesar. Nu le lipsește din punct de vedere material absolut nimic. Am insistat să oferim echipamentele IT pentru a facilita accesul la cursuri online și am transmis disponibilitatea neobositei noastre Echipe Galbene de a pune umărul oricând vor avea nevoie.Soarta a făcut ca toți acești copii și tineri să ajungă la Prod și, fără îndoială, tot soarta a prilejuit și întâlnirea cu Elaine și Warren Lackey, doi cetățeni americani stabiliți în Ucraina, dar refugiați tot la Prod. Ei asigură traducerea, dar mult mai mult decât atât, relația dintre ei și copii se dezvoltă deosebit de rapid și de frumos.

A fost impresionant tot ceea ce am văzut la Prod, de la organizarea despre care ne-a vorbit Thomas și până la conditiile pe care gazda tuturor și partenerul celor de la Global Hope, Asociația Restore, le oferă. Emoționant și cum Produl în sine, o comunitate de 100 de suflete, a reacționat la sosirea copiilor, cum a ținut să se implice și cum continuă să se preocupe.Global Hope, Thomas, familia Lackey, cei de la Restore, Consiliul Județean Sibiu și instituțiile sale oferă astăzi celor 28 de copii ucrainieni un spațiu sigur. Un nou început de fericire.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri