spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Consiliul Județean Sibiu face apel către operatorii de transport pentru a sprijini cetățenii ucraineni

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Județean Sibiu continuă centralizarea operatorilor de transport care doresc să efectueze curse pentru cetățenii ucraineni. Cheltuielile pentru aceste curse sunt decontate în baza Hotărârii de Guvern nr. 337/2022 privind acordarea de gratuități și facilități pentru transportul cetățenilor străini sauapatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Cei care au disponibilitatea de o oferi acest serviciu trebuie să trimită pe adresa de e-mail: ucraina@cjsibiu.ro următoarele informații: datele de contact, programul de transport disponibil, numărul de locuri pe scaune.

Consiliul Județean Sibiu transmite aceste date către ComitetulJudețean pentru Situații de Urgență Sibiu care va emite o hotărâre unde vor fi menționate informații referitoare la: numărul de persoane care necesită transport, localitatea de îmbarcare și traseul. 

Conform legislației, alegerea operatorului se realizează în mod transparent, în funcție de ordinea de înregistrare, disponibilitate și capacitatea de transport a  autovehiculelor pentru a asigura nevoile de deplasare.

Cheltuielile pentru cursele efectuate vor fi decontate de către Ministerul Transporturilor, în valoarea maximă de: 0,2 lei/persoană/km – pentru transportul rutier național și 0,4 lei /persoană/km – pentru transportul rutier internațional. Solicitarea de decontare va fi asumată de către operatorul de transport pe proprie răspundere.

Informații despre procedura de decontare a cheltuielilor, acte necesare, precum și detalii despre cum pot beneficia cetățenii ucraineni de transport gratuit, pot fi consultate accesând link-ul:https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2022/03/HG-337-2022-privind-acordarea-de-facilități-pentru-transportul-cetățenilor-proveniți-din-zona-conflictului-din-Ucraina.pdf.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…