spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img
Array

Masterclass Superscrieri la Sibiu: Cristian Delcea de la Recorder, într-un dialog despre importanța presei locale

Știri din Județ

Publicitate

Continuând misiunea asumată în urmă cu 11 ani în urmă, Fundația Friends For Friends premiază și anul acesta cele mai bune material jurnalistice ale anului în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc în mai 2022. Tema Superscrieri din acest an este presa locală și se concretizează prin introducerea unei secțiuni dedicate jurnaliștilor din presa locală și regională și o caravană Superscrieri în cele mai importante orașe din România. 

Superscrieri ajunge la Sibiu miercuri, 30 martie, împreună cu jurnalistul Cristian Delcea de la Recorder, să cunoască jurnaliștii locali, studenții și profesorii de la Jurnalism. Masterclassul Superscrieri cu Cristian Delcea va fi moderat de Ciprian Ciocan (Director Executiv al Fundației Comunitare Sibiu), va avea ca temă meseria de jurnalist și importanța presei locale și va avea loc la Facultatea de Litere din cadrul Universității ”Lucian Blaga”, Aula Avram Iancu- Litere. Locurile sunt foarte limitate și dedicate jurnaliștilor locali, studenților și profesorilor de la Jurnalism.

Discuția va fi precedată de proiecția filmului ”Spotlight”, premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016, care are la bază investigația condusă de Walter Robinson, care va fi invitatul special la evenimentele de la București: Ziua Superscrieri (15 mai) & Gala Premiilor Superscrieri (16 mai). Ne dorim să pornim discuția de la acest film, care este un exemplu pentru forța pe care o poate avea o publicație locală.

Considerăm că este un moment bun să ne îndreptăm mai activ către presa locală, care reprezintă un adevărat motor în menținerea democrației și a unei societăți bine educate și informate. Astfel, am creat o nouă categorie principală de concurs pe care o dedicăm presei locale și ne propunem să mergem pentru prima dată în țară, să-i cunoaștem pe cei care fac muncă relevantă și să-i încurajăm în demersurile lor, creând o legătură între central și local.”, a declarat Alexandra Cantor, directoarea Fundației Friends For Friends.

Te invităm să afli aici mai multe despre ediția curentă Superscrieri.

Le mulțumim partenerilor noștri:

FAN Courier și Kaufland România, partenerii de creștere ai acestei ediții Superscrieri

Universitatea ”Lucian Blaga”, care ne susțin cu locația & logistica evenimentului.

Superscrieri este, într-un fel, tributul pe care din 2011 încoace îl aducem autorilor unor astfel de scrieri – cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă ne mai spun poveștile care contează. Autorilor care cred în forța cuvântului bine ales, ne arată cum stau de fapt lucrurile, ne scapă de prejudecăți și stereotipii, ne emoționează, ne îmbogățesc, ne feresc de fake news. Lor le dedicăm, cu recunoștință, premiile, bursele și seminariile Superscrieri.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?