spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: Amenzi, permise suspendate și nereguli tehnice pe drumurile din județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 21 – 23 martie a.c., 50 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi, în colaborare cu reprezentanții R.A.R., I.S.C.T.R. și D.S.V., au desfășurat ample acțiuni în scopul conștientizării conducătorilor auto cu privire la necesitatea abordării unei conduite preventive pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.


Acțiunile s-au derulat pe tronsoanele A1 Sibiu – Deva – Holdea și A10 Sebeș – Turda, pe raza județelor Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj.

Pe parcursul celor trei zile, au fost verificate 1.210 autovehicule. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat 7 infracțiuni, au reținut 45 de permise de conducere, au retras 31 de certificate de înmatriculare și au aplicat 324 de sancțiuni contravenționale în valoare de 134.300 de lei.

Dosarele penale deschise au vizat infracțiunile de conducere fără permis, conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, conducerea sub influența substanțelor psihoactive, conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Cele mai multe permise de conducere au fost reținute pentru conducerea cu viteză peste limita legal admisă (28), pentru conducere sub influența alcoolului (7), pentru conducerea unui autovehicul având defecțiuni la sistemul de direcție (1), altele fiind reținute după ce conducătorii auto au fost depistați circulând pe banda de urgență, depășind neregulamentar sau conducând agresiv.

35 de conducători auto au fost depistați încălcând normele privind timpii de odihnă, alți 3 se aflau la volanul unor autovehicule fără a deține polița RCA valabilă, iar 4 șoferi au fost sancționați pentru efectuarea de transport de marfă fără licență sau autorizație.

Exemple semnificative:

La data de 21 martie, în jurul orei 12:00, la km. 260, Cristian, județul Sibiu, pe sensul Deva – Sibiu, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 28 de ani, din județul Buzău. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat rezultate pozitive la două substanțe psihoactive, buzoianului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor în organism.

La data de 22 martie, în jurul orei 11:00, la km. 316, pe sensul Deva – Sebeș, în județul Alba, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de către un timișorean în vârstă de 48 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie, în jurul orei 14:30, la km. 316, pe sensul Deva – Sibiu, în județul Alba, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Iași, a fost depistat conducând un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul celor trei zile, reprezentanții I.S.C.T.R. au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.800 de lei și au dispus imobilizarea a două autovehicule. Reprezentanții D.S.V. au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.400 de lei și au confiscat în vederea distrugerii 370 de kg de carne.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?