0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Parteneriat social: Firma Euchner din Cisnădie a oferit spaţiu pentru primul depozit de „Fapte bune pentru toţi”

Știri din Județ

Sorin Boica este cunoscut sibienilor prin sutele de acţiuni umanitare pe care le organizează de ani buni în judeţul Sibiu. De o lună este implicat şi în criza refugiaţilor. Îl regăseşti ba la o familie săracă din judeţ cu alimente, ba pe drum spre Ucraina cu medicamente pentru un spital. Dar visul său de mulţi ani este de a avea un depozit de „Fapte bune pentru toţi”. Şi a găsit ajutorul la Cisnădie. Firma Euchner, cu sediul central în Germania, a deschis porţile depozitelor sale şi a oferit spaţiul necesar depozitării ajutoarelor strânse de toţi cei implicaţi în acţiuni caritabile.

„Este visul meu de ani de zile. Să avem un depozit al faptelor bune pentru toţi, indiferent de etnie, naţionalitate, religie sau rasă. Aici putem depozita tot ceea ce ne oferă comunitate, fie firme sau persoane” ne-a mărturisit Sorin Boica, la deschiderea oficială a depozitului. Şi ajutoarele au şi venit. Primele TIR-uri din Olanda cu alimente au sosit aseară.

Sorin Boica a găsit deschidere la firma Euchner din Cisnădie datorită angajaţilor de aici. Directorul Axente Neagu şi Cati Kacso l-au primit cu braţele deschise. Mai mult, îl ajută şi voluntar. Am regăsit-o pe Cati sâmbătă cărând baxuri de conserve, alături de alţi voluntari. Printre voluntarii implicaţi în sortarea unui lot de haine primite erau şi două tinere de liceu din Cisnădie. Ana Comănescu şi Antonia Atanasoae sunt eleve la Liceul Gundisch din Cisnădie. Sâmbătă sortau haine pe categorii de vârstă. „Ne-am mai implicat voluntar în diferite acţiuni. Aici venim când este nevoie” ne-a spus Ana. Antonia ţinea şi evidenţa produselor distribuite din depozit către diferite organizaţii „Vreau să fac un bine oamenilor în nevoie. Sunt o fire empatică” ne-a mărturisit motivaţia ei, Antonia.

Depozitul primeşte ajutoare din străinătate, dar şi din judeţul Sibiu. Fie că este vorba de alimente neperisabile, haine, jucării, produse de igienă sau altele. „Aici le depozităm, sortăm şi apoi le trimitem mai departe. Ajutăm refugiaţii, ducem şi în Ucraina. Dar acest depozit este şi pentru sibienii noştri. De aici chiar azi au plecat multe ajutoare în alimente pentru familii sărace din comunele judeţului” ne-a spus Sorin Boica.

Firmele şi persoanele care vor să doneze pentru Depozitul de „Fapte bune pentru toţi” îl pot contacta telefonic/whatsapp pe Sorin Boica la numărul 0742 217 198. Donaţiile se duc direct la depozitul din Cisnădie pe bază de anunţ telefonic prealabil.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș