spot_img
15.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ȘELIMBĂR: Vești bune pentru locuitori

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Local Șelimbăr se va întruni miercuri, 30 martie pentru a discuta și aproba mai multe propuneri făcute de primarul Marius Grecu. Dintre cele de interes mare pentru locuitori este trecerea în domeniul public a mai multor străzi, inclusiv toată strada Ion Rațiu. Dar și investiția în noua creșă, stații de mașini electrice și un pod nou spre stadion.

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT că vestea bună pentru locuitorii satului Șelimbăr este introducerea în domeniul public a mai multor străzi. „Aș menționa cote din strada Iulia Hașdeu, strada Liliacului, strada Iuliu Maniu și în sfârșit preluăm toate cotele părți pe care nu la aveam din strada Ion Rațiu. După aprobarea acestei hotărâri vom demara procedura de proiectare și ulterior procedura de achiziție publică a contractului de execuție de modernizare a străzii. O veste bună pentru locuitorii de pe strada Ion Rațiu!”, a declarat Marius Grecu. Primarul speră ca până la finalul anului strada să fie modernizată.

Creșa nouă

Un alt subiect important pe ordinea de zi este legat de noua creșă din Șelimbăr. Aceasta va fi construită de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții (CNI) în cartierul Tineretului. Consilierii vor aproba cedarea terenului către CNI pentru demararea construcției care la final va avea o capacitate de 70 – 80 de locuri pe două niveluri. Creșa va fi construită lângă grădinița care se construiește din bugetul propriu al Primăriei Șelimbăr.

Proiecte de mediu pentru viitor

Primăria Șelimbăr a accesat un program național de finanțare privind reducerea emisiilor de carbon. Prin acesta se vor monta două stații de încărcare mașini electrice: una la primărie și o a doua lângă sediul ISU. „Am accesat acest program de mediu deoarece am sesizat și se simte că în Șelimbăr au început să crească numărul acestui tip de mașină, electrică.” Tot pentru siguranța locuitorilor și monitorizarea poluării, Primăria va instala din aprilie un sistem integrat de monitorizare a calității aerului. Acesta poate fi monitorizat de toți cetățenii în timp real prin aplicație și pe site-ul primăriei. Sistemul va monitoriza calitatea aerului din toate satele comunei Șelimbăr.

Pod modern spre stadion

O altă investiție importantă propusă de primarul Marius Grecu consilierilor locali este cea a modernizării podului spre stadion. Acesta va fi lărgit pe două benzi, cu cadre de beton și va avea și piste de biciclete. „Am finalizat strada Podului. Strada Stadionului este aproape de finalizare. Strada Sevișului este și ea în curs de execuție și va fi finalizată odată cu baza sportivă. Cu acest prilej vom moderniza și podul de acces” a explicat primarul Marius Grecu.

Publicitate

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…