spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Acuzat în dosarul Revoluţiei Sibiu, deputatul Francisc Tobă s-a dus la negocieri cu ambasadorul Rusiei

Știri din Județ

Publicitate

Pentru sibieni, numele Francisc Tobă are o rezonanţă deloc plăcută. Actualul deputat ales pe listele AUR a fost acuzat în dosarul Revoluţiei de la Sibiu pentru diferite fapte contrare drepturilor omului şi nu numai. Dar cum dosarul a fost clasat în anul 2010, Tobă este considerat nevinovat în faţa legii. Ieri, deputatul Francisc Tobă alături de senatoarea Diana Şoşoacă şi alţi doi deputaţi s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti pentru a negocia în nume propriu „Pacea de la Bucureşti” a războiului din Ucraina.

Scopul întâlnirii cu ambasadorul rus a fost prezentarea unui Memoriu cu tema „Pacea de la București, Neutralitatea României”. „Întâlnirea a avut loc la solicitarea părții române, adresată prin Memoriul menționat, Memoriu și solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate și vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuții, fiind cea a Federației Ruse”, conform unei postări pe Facebook făcută de Şoşoacă.

Ambasadorul Rusiei le-a mulţumit lui Tobă şi Şoşoacă


„Ambasadorul Federației Ruse și-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menționând că la acest moment sunt în discuții tratative în Turcia, mulțumind pentru implicarea parlamentarilor români”, se arată în comunicatul de presă.


Francisc Tobă a fost ales pe listele AUR, în urma unui protocol cu Partidul Neamul Românesc condus de Ninel Peia. Partidul lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie, a anunțat recent cooptarea lui Tobă în noua structură politică.

FOTO: Francisc Tobă

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă