Consiliul Județean a lansat licitația pentru proiectarea, reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii nr. 22
➢ Valoarea estimată a contractului: peste 9,5 milioane lei
➢ Termen limită pentru depunere oferte: 28 aprilie 2022
Consiliul Județean Sibiu a lansat procedura de achiziție publică cu scopul contractării de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extindereaȘcolii nr.22, situată în curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr.Gheorghe Preda” Sibiu. După finalizarea modernizării și extinderii Școlii nr.22, în clădire va fi mutat Centrul de Educație Incluzivă nr.1 Sibiu, care în prezent își desfășoară activitatea pe strada Filarmonicii nr. 18 din municipiul Sibiu.
Operatorii economicii interesați își pot depune ofertele în SEAP până în data de 28 aprilie 2022, ora 15, valoarea estimată a contractului fiind de 9.575.451,04 lei fără TVA. Din această valoare, peste 95% reprezintă lucrările de execuție.
„Această investiție este deosebit de importantă pentru noi, dar mai ales pentru comunitate. Odată finalizate aceste lucrări, clădirea îi va găzdui pe elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr.1, care de multe ori au nevoi speciale. Ne dorim pentru ei, dar și pentru cadrele didactice un mediu nou, prietenos și cât mai propice, de aceea fac un apel către toți cei interesați să răspundă solicitării noastre pentru a demara cât mai curând proiectul” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu
Ofertantul desemnat câștigător are obligația ca în termen de 4 lunisă elaboreze documentațiile tehnice, iar în termen de 10 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor să finalizeze investiția.
Clădirea Școlii nr. 22 va fi extinsă cu un corp nou de clădire care va include săli de clasă pentru școlari cu deficiență severă, săli de clasă pentru școlari cu deficiență medie/ușoară, cancelarie pentru cadrele didactice, birouri, oficiu, arhivă, magazie, sală pentrudepozitarea materialelor didactice, un atelier de informatică, spălătorie, centrală termică.
De asemenea, pentru ca elevii să beneficieze de terapii speciale,vor fi realizate: o sală de art terapie, o sală de stimulare senzo/ludoterapie și o sală time-out. În plus, în clădire se vor amenaja un cabinet medical și unul stomatologic, ateliere de profesionalizare pentru băieți și pentru fete, cabinet consiliere și cabinet pentru asistent social, 4 cabinete logopedice, bazin, salăkinetoterapie și grupuri sanitare la fiecare nivel.
Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii nr.22 în vederea relocării Centrului de Educație Incluzivă nr.1 Sibiu” se derulează cu finanțare de la Uniunea Europeană, atrasă de Consiliul Județean Sibiu, prin Programul Operațional 2014 – 2020.