FOTO: Platformă modulară pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Avrig

Știri din Județ

O nouă platformă modulară pentru colectarea selectivă a deșeurilor a fost instalată în localitatea Avrig.

Platforma cu 21 de module se află pe vechiul amplasament al ghenei centralizate, de lângă fosta centrală de termoficare.

Achiziționarea noilor module a fost necesară, în condițiile în care se dorește creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul UAT Avrig.

Pubelele modulare permit colectarea selectivă a deșeurilor, în 4 fracții diferite și sunt inscripționate cu tipul de deșeu colectat.

Printre avantajele utilizării acestor platforme, se numără aspectul estetic plăcut și modern, eliminarea mirosurilor neplăcute, un grad mai mare de curățenie și o contribuție importantă la reducerea impactului deșeurilor asupra sănătății publice.

DE REȚINUT!

• Asigurați-vă că hârtia și cartoanele pe care doriți să le reciclați sunt curate și uscate, deoarece instalațiile de sortare și procesare pot fi afectate de materialele murdare, iar procesul de reciclare poate fi îngreunat.

• Îndoiți cutiile de carton și presați cartoanele de ouă înainte de a le depozita în recipientele de colectare a hârtiei, pentru a utiliza un spațiu cât mai mic.

• Recipientele din plastic sau metal, care au în conţinut substanţe toxice, nu se reciclează.

• Recipientele din plastic sau metal nu trebuie spălate pentru a fi reciclate, dar gradul lor de murdărire nu trebuie să fie mai mare de 10%.

Primăria Avrig vă informează despre faptul că platforma este monitorizată video și cetățenii care nu vor depozita gunoiul corespunzător, vor fi sancționați.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri