20.2 C
Sibiu
joi, 20 iunie, 2024

Situația desfășurării simulării examenului de Evaluare Națională 2022 la limba și literatura maternă

Știri din Județ

Astăzi, 06.04.2022, între orele 9.00 și 11.00, în unitățile de învățământ cu clase gimnaziale ce studiază în limba minorităților naționale din județul Sibiu, a fost susținută simularea probei de limba și literatura maternă din cadrul examenului de Evaluare Națională 2022 pentru absolvenții clasei a VIII-a.

Din cei 397 elevi care puteau susține această simulare (382 elevi la limba și literatura germană și 15 elevi la limba și literatura maghiară) au fost prezenți 392 elevi (98,74%), iar 5elevi (1,26%) au absentat (toți la limba și literatura germană).

Publicitate

Nu au existat probleme în privința organizării simulării la această probă, toate unitățile de învățământ cu clase gimnazialece studiază în limba minorităților naționale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp. Nu au fost raportate situații de elevi eliminați sau elevi cu probleme de sănătate în timpul desfășurării probei.

Rezultatele elevilor la simularea examenului de Evaluare Națională 2022 se vor afișa în data de 14 aprilie 2022.

În conformitate cu O.M.E. nr. 3.054 din 21.01.2022, rezultatele obținute de elevi la  simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a ”sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Notele obținute se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

WORLD REFUGEE DAY la Sibiu

Pieton lovit de mașină pe trecerea de pietoni