0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mai puține paturi alocate pentru COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Știri din Județ

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizatmodificarea structurii organizatorice a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – pentru perioada de funcționare unitate de bază nivel III pentru pacienți, cazuriconfirmate sau suspecte de COVID-19. Astfel, numărulde paturi pentru compartimentul COVID-19 a fost redusde la 60 de paturi la 20 de paturi.

De asemenea, în noua structură rămâne și Centrul de Evaluare a pacienților cu infecție cu virusul SARS-CoV-2, în regim spitalizare de zi. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, prezentarea pacienților în centrul de evaluare este obligatoriu să aibă loc în primele 5 zile de la înregistrarea rezultatului pozitiv la testarea pentru detecțiavirusului SARS-CoV-2.

Centrul de evaluare funcționează la parterul spitalului, Pavilionul COVID-19 și este deschis în zilele lucrătoare, în intervalul 8.00-14.00. Reamintim că în centrul de evaluare și tratament pot fi evaluați doar pacienți care au deja un test COVID-19 pozitiv efectuat de un centruautorizat: medic de familie, centre de testare, farmacii saulaboratoare de analize medicale, astfel încât să fie înregistrate ca persoane COVID-19 pozitive în platformaCorona FORMS.

În anul 2022, în compartimentul COVID-19 din cadrulSpitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost spitalizați249 de pacienți, iar în Centrul de Evaluare au fostinvestigați în regim spitalizare de zi un număr de 203 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș