spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Viaţa bate filmul la CineGold Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Tinerii cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei Little John’s trăiesc viaţa mai frumos prin filmele oferite de CineGold din Sibiu.

In mod regulat, 10 tineri cu dizabilităţi fizice sau mentale petrec câteva ore de poveste în sala de cinema din cadrul Promenada Sibiu. Pentru majoritatea dintre ei, deşi trecuţi de vârsta majoratului, a fost pentru prima dată când au văzut un film la cinema. Aşteaptă cu sufletul la gură momentul când sunt anunţaţi ce film urmează să vizioneze. Din scaunul cu rotile sunt aşezaţi în scaunul confortabil, iar punga pe popcorn întregeşte imaginea la care visau.
Totul a fost posibil prin întâlnirea cu reprezentaţii CineGold, care au fost mai mult decât încântaţi să ofere o mică bucurie acestor tineri.

Chiar dacă unii dintre ei nu pot vorbi, bucuria li se citeşte pe chip.
Pentru Vlad, ecranul imens şi sunetul care pare atât de real, îl transpune imediat într-o lume necunoscută.
Roxana citeşte foarte mult şi scrie poezii, iar ecranizarea unui film este visul ei.
După o perioadă lungă de pandemie, această colaborare este o sursă de oxigen pentru aceşti tineri.


Potrivit zicalei, oamenii buni atrag oameni buni, Liliana Blaga, manager în cadrul Fundaţiei Little Johns spune că a găsit atâţia oameni frumoşi la CineGold din Promenada Sibiu şi că aici visele devin realitate. „Este aşa minunat când oamenii din CineGold ne aşteaptă cu mare drag. Toată echipa este un exemplu despre ceea ce ne dorim să se întâmple peste tot şi anume ca persoanele cu dizabilităţi să fie acceptate şi integrate în societate.
 

CineGold este multiplex-ul  Municipiului Sibiu, deschis în incinta Promenada Mall. Dispune de 9 săli de proiecții cu un total de 1400 de scaune. Zonele din fiecare sală sunt împărțite în premium și standard, dar, calitatea oferită de ambele este peste standard-ul de cinema, cu scaune mult mai late și mai confortabile.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Sunt însoțitor al unei persoane cu dizabilități și aș dori să menționez că deși inițiativa este una frumoasă și de apreciat din partea Fundației, consider totuși că ar trebui menționat faptul căci din cinematografele din Sibiu, CineGold are politica cea mai puțin prietenoasă pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă faptul că deși în termenii politicii sale nu este menționat, neoficial sala (Sala 9) de care a beneficiat Fundația nu are gratuitate pentru persoane cu dizabilități niciodată. Mai mult de atât CineGold este singurul cinematograf din Sibiu și din câte cunosc din țară care nu oferă gratuitate și pentru însoțitor. Și ca o culme a ironiei după ce a apărut acest articol, am fost înștiințat că politica lor s-a schimbat într-una și mai neprietenoasă decât până acum neacordând deloc gratuitate persoanelor cu dizabilități în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în restul zilelor gratuitatea este doar pentru filmele ce încep până la ora 17:00, doar la CineGold regăsind această restricție de timp. Ce-i drept această practică pentru restricția pe zile este regăsită și la Cineplexx, dar doar pentru sâmbătă și duminică, iar Cineplexx oferă gratuitate și pentru spectacolele de acolo, nu doar filme. Cele mai deschise și prietenoase persoanelor cu dizabilități cinematografe din Sibiu sunt în fapt Cinema Ion Besoiu și Cinema Arta Sibiu a căror singură politică de excepție comună cu celălalte cinematografe este faptul că pentru filmele 3D, ochelarii nu sunt gratuiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului