19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Bogdan Trif: PSD a livrat ce a promis! (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Legea pentru anularea amenzilor a fost adoptată în Senat. Primele două legi din pachetul de Sprijin pentru România au fost adoptate de Camera Deputaților

PSD a livrat ce a promis!

Legea de anulare a amenzilor, pe care am inițiat-o, împreună cu colegii social democrați, a fost adoptată de Senat.

Vorbim mai exact de amenzile date de Direcția de Sănătate Publică, pentru necompletarea formularului PLF la intrarea în țară.

Proiectul se află pe circuitul Parlamentar în procedură de urgență.

Luni, a trecut, cu unanimitate de voturi (105), de Senat. Urmează să ajungă în comisiile Camerei Deputaților, după care va intra în plen.

Cu siguranță, în maximum o lună de zile, legea va parcurge tot cursul la Camera Deputaților, va fi promulgată și publicată în Monitorul Oficial. Pentru cei care au plătit deja amenzile, avem o veste bună: legea prevede ca Ministerul de Finanțe să le restituie imediat banii.

În paralel, miercurea aceasta, în plenul Camerei Deputaților, am votat două legi extrem de importante pentru români.

Prima prevede majorarea la 3.000 de lei a salariului minim în Agricultură și Industria alimentară.

Prin cea de-a doua lege votată, am dublat valoarea normei de hrană din spitale, așa cum am promis.

Era necesar să facem lucrul acesta pentru că suma alocată pentru hrana pacienților era extrem de mică, iar bolnavii erau nevoiți să apeleze la familie pentru a le aduce mâncare de acasă, iar cei singuri erau obligați să rabde de foame pe patul de spital.

Aceste două legi vor intra în vigoare din 1 iunie.

Singurii care s-au împotrivit, de la tribuna Parlamentului, adoptării acestor măsuri inițiate de PSD, au fost cei de la USR. Cât au condus Ministerul Sănătății, useriști nu au ținut cont de doleanțele managerilor de spitale care s-au plâns că nu au bani suficienți pentru a le asigura pacienților un meniu decent. În schimb, au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra mult prea multe milioane de doze de vaccin, care au expirat între timp (devenind deșeuri medicale) și trebuie eliminate, generând alte costuri. Acesta este doar unul din multele exemple de “prăduire” a banului public în stil userist.

În schimb, PSD a intrat la guvernare pentru a veni în sprijinul românilor greu încercați în această perioadă de criză.

PSD a ținut întotdeauna cu românii și a găsit soluții de stimulare a economiei românești. Vă asigur că tot ce am promis vom realiza!

În calitate de parlamentar PSD, îmi voi onora întotdeauna promisiunile facute sibienilor și îi voi reprezenta cu demnitate!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc