0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mihai Macaveiu (PSD): Industria de apărare trebuie să fie sprijinită pentru ca România să își întărească întreaga capacitate de protecție (CP)

Știri din Județ

Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș a transmis către mass media următorul comunicat de presă:

Guvernul României a adoptat, ieri, o Hotărâre de Guvern privind Bugetul de venituri și cheltuieli al Companiei ROMARM SA pentru anul 2022, act normativ care vizează creșterea veniturilor cu peste 97% și, totodată creșterea valorii investițiilor pe peste 13 milioane de lei. 

“În criza actuală, este important ca principala companie din industria de apărare să primească mai mulți bani care pot fi folosiți în investiții concrete pentru a crea locuri noi de muncă și, în același timp, pentru a crește capacitatea de apărare a țării noastre. Bugetul adoptat ieri de Executiv prevede ca investițiile să fie unele valoroase, de viitor, care vor asigura crearea unor noi oportunități de producție”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.

În aceeași ședință de Guvern a fost adoptată și o Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru diminuarea arieratelor bugetare ale unor operatori economici din industra națională de apărare. 

“Măsura care a fost luată ieri reprezintă un sprijin pentru operatorii economici din acest domeniu strategic pentru țara noastră și dă asigurări că România își va onora obligațiile asumate în calitate de membru NATO”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președinte PSD Mediaș.

Prin astfel de măsuri, Guvernul României dar și Ministerul Economiei își arată încă o dată sprijinul acordat industriei de apărare, una esențială în raport cu cerințele și standardele NATO.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș