spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Masă de Paște pentru refugiații ucraineni din Mediaș

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Municipiului Mediaș a organizat în cea de-a treia zi a Sărbătorii Pascale o masă festivă pentru cele peste 150 de persoane refugiate din Ucraina și stabilite în momentul de față înmunicipiul nostru.

Pe lângă mâncarea tradițional românească pregătită special cu ocazia acestei sărbători, ucrainenii s-au bucurat și de un program artistic deosebit, dedicat tuturor categoriilor de vârstă. Astfel, cei mai mici dintre invitații ucraineni au avut parte de numeroase surprize dulci, pictură pe față, dar și concursurispecifice vârstei lor.

Din dorința de a-i face pe refugiații ucraineni să simtă maibine spiritul sărbătorilor, pentru ei au fost pregătite momenteartistice cu muzică specifică țării din care provin.

În semn de recunoștință pentru ajutorul oferit de la izbucnirea conflictului armat, la întâlnire au fost invitați șimedieșenii care s-au implicat în mod direct în sprijinirea refugiaților ucraineni, oferindu-le acestora cazare, masă, dar și cursuri de limbă română.

Ne-am adunat astăzi în jur de 160 de persoane, ucraineni, din care 48 de copii și restul adulți. Sperăm să le placă aici și săse simtă bine în compania noastră. Pe această cale mulțumescadministrației locale și domnului primar. Le urăm bun venit șidistracție plăcută, tuturor“, a declarat dl Radu Morăraș.

Ne bucurăm enorm că am avut oportunitatea de a ne întâlni cu comunitatea ucraineană din Mediaș. Până acum douăluni, am fost doar câțiva oameni care vorbeam limbaucraineană, dar acum, cu această ocazie mai puțin plăcută, suntem aproape 200 de oameni. În primul rând, aș dori sămulțumesc tuturor românilor care s-au implicat în primirea șiacordarea de ajutor familiilor ucrainene venite în România, celor care i-au primit cu brațele deschise. Mulțumescautorităților locale și naționale, care au ajutat copiii să se înscrie la școli, să meargă la activități extrașcolare, la diverse cercuri și secții sportive, care ne ajută zi de zi cu mâncare, cu chestiuni organizatorice. Sperăm din suflet să se termine câtmai repede acest lucru, dar ne bucurăm că astăzi am putut, cu ocazia sărbătorilor, să ne întâlnim și să uităm pentru scurt timpde acest război care se petrece în Ucraina“, a declarat Julia Batioha, o ucraineancă stabilită de 10 ani în România și care locuiește de 6 ani în municipiul Mediaș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?