spot_img
9.2 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Acord istoric la Sibiu pentru o şcoală din centru

Știri din Județ

Publicitate

Primăria Sibiu și Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu au ajuns la un acord cu privire la administrarea corpului B din imobilul în care își desfășoară activitatea Colegiul Național Octavian Goga. Este vorba despre fosta Școală cu clasele I – VIII Nr. 15.

Acest imobil a fost retrocedat Arhiepiscopiei în anul 2007, iar după votul de astăzi din Consiliul Local se va semna un contract de administrare cu titlu gratuit pe o perioadă de 10 ani. Anterior a existat un contract de închiriere în valoare de 11.280,50 lei pe lună pentru cei 3.804 mp de suprafață desfășurată ai imobilului și cei 1.469 mp de teren aferent.

Una din persoanele cel mai mult implicate în acest proces de negociere ce se finalizează acum este fosta directoare a Colegiului, Andra Tischer care declară: „Cu mulțumiri Primăriei Sibiu, D-nei primar, Astrid Fodor, D-lui viceprimar, Alexandru Dumbrava, Ionuț Ghișe, membru activ în C.A. al CNOG Sibiu, consilierilor locali și colegilor care au crezut în noi! Spiritul de echipă, scopul comun dedicat interesului școlii, solidaritatea – ingredientele perfecte!”

Prin noul acord se vor putea asigura investițiile necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ din această unitate, cum ar fi: tâmplăria, instalația electrică, fațada, etc. Pentru că nu era proprietar sau administrator al clădirii, Primăria nu putea realiza investiții, reparații, amenajări, iar Arhiepiscopia nu avea fondurile necesare pentru asemenea lucrări sau acestea nu constituiau o prioritate.

„Mă bucur mult că s-a găsit o soluție care este în interesul comunității și pentru sprijinirea actului de învățământ. Cred că cei 10 ani sunt o perioadă prea scurtă pentru un asemenea contract, dar sperăm ca după această perioadă și mai ales în urma investițiilor care vor urma, Arhiepiscopia să fie de acord cu prelungirea administrării și menținerea destinației imobilului” a declarat Ionuţ Ghişe, consilier local USR şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor