spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Dan Barna, vicepreședintele Camerei Deputaților: mesaj cu ocazia Zilei Europei (CP)

Știri din Județ

Dan Barna, vicepreședintele Camerei Deputaților, cu ocazia Zilei Europei transmite următorul comunicat de presă:

Niciodată în istoria recentă pericolele pentru Europa unită nu au fost mai mari. La granițele noastre are loc un război ale cărui mize sunt uriașe: libertatea, drepturile fundamentale ale popoarelor de a-și decide soarta și ordinea bazată pe democrație și reguli acceptate de toată lumea.

Ceea ce învățăm zilele acestea e că pacea și bunăstarea nu sunt garantate și trebuie luptat pentru ele permanent. Tragedia Ucrainei stă mărturie.

Viitorul României depinde de soliditatea construcției europene, de NATO și de parteneriatul cu Statele Unite. Nu există un „plan B” sau „neutralități” magice sau „mană” pentru că ceea ce trăim astăzi este o realitate crudă și palpabilă nu un film sau un joc pe calculator.

Dacă astăzi România este în situația de a putea oferi ajutor direct și sprijin moral pentru oameni alungați de bombe din țara lor, asta se întâmplă pentru că am ales valorile corecte și parteneri pe care ne putem baza. Suntem de partea bună a istoriei și vom rămâne aici.

La mulți ani, Europa! La mulți ani de pace și democrație!

P.S.: Da, uneori e frustrant să trebuiască să negociem fiecare cuvânt dintr-o lege sau un regulament. Uneori vrem ca lucrurile să se întâmple mai repede, dar rezultatul va fi întotdeauna mai bun într-o democrație bazată pe reguli decât într-o dictatură în care singurele constante sunt frica și arbitrariul. Și, după cum îmi spunea acum câteva zile doamna Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, dialogul este soluția care face instituțiile noastre mult mai puternice, mai durabile și mai folositoare pentru oameni.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș